ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατασχέσεις: Ο εισπρακτικός μηχανισμός τρώει πόρτα από τους στεγνούς λογαριασμούς των φορολογουμένων

Τελευταία ενημέρωση:

Μια ακόμα πτυχή της υπερφορολόγησης και της αδυναμίας των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους αναδεικνύουν τα στοιχεία τα οποία παρουσίασε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Ακόμα και όταν ο εισπρακτικός μηχανισμός καταφεύγει στην επιλογή των κατασχέσεων καταθέσεων, βρίσκεται αντιμέτωπος με άδειους ή με ελάχιστα χρήματα τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2016 πραγματοποιήθηκαν 188.363 κατασχέσεις καταθέσεων και το συνολικό ποσό που μπήκε στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών ανήλθε σε 124,482 εκατ. ευρώ.

Το μέσο ποσό κατάσχεσης ανά τραπεζικό λογαριασμό είναι μόλις 660,80 ευρώ και συνολικά οι κατασχέσεις αφορούσαν 180.226 ΑΦΜ, καθώς σε ορισμένους φορολογουμένους η κατάσχεση επιβλήθηκε σε περισσότερους του ενός τραπεζικούς λογαριασμούς.

Το 2016 βγήκαν στο σφυρί μόλις έντεκα ακίνητα, εκ των οποίων όμως τα τέσσερα αποτελούν πρώτη κατοικία.

Τα ποσά της οφειλής των φορολογουμένων στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι τεράστια. Το χαμηλότερο, στα 733.846 ευρώ, το υψηλότερο στα 8,1 εκατ. ευρώ.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close