Κυριακή, 18 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚάνει σήμερα πρεμιέρα η νέα πλατφόρμα για δωρεάν τεστ

Κάνει σήμερα πρεμιέρα η νέα πλατφόρμα για δωρεάν τεστ

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Από σήμερα το βράδυ αναμένεται να είναι διαθέσιμη η νέα πλατφόρμα στον ιστότοπο testing.gov.gr, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό.

Στόχος είναι να γίνονται δώδεκα χιλιάδες τυχαίοι έλεγχοι ανά ημέρα. Η πρώτη ομάδα πολιτών, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ειδοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο για να προσέλθει στο πλησιέστερο σημείο λήψης τεστ από Δευτέρα 28/12.

mechanical adv 2021

Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, η πλατφόρμα αυτή είναι ένα εργαλείο που θα βοηθήσει στο να υπάρξει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα για τη διασπορά του ιού, αλλά και για να ανιχνευτούν έγκαιρα συρροές και νέα πιθανές εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

apostolakis adv 2

“Ενδεικτικά η δράση θα βοηθήσει στην διακοπή αλυσίδων μετάδοσης, στη βελτίωση της προβλεπτικής μας ικανότητας και την καλύτερη εκτίμηση της ασυμπτωματικής διασποράς στην κοινότητα” σημείωνε ο Καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την παρουσίαση της πλατφόρμας της Παρασκευή στο υπουργείο Υγείας.

Πώς θα γίνεται η εθελοντική συμμετοχή στους ελέγχους
Στην εισαγωγική σελίδα του ιστότοπου θα δίνονται πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα, την αίτηση ενδιαφέροντος και τη διαδικασία  που θα ακολουθηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, στην αίτηση θα συμπληρώνονται προσωπικά στοιχεία, όπως ονοματεπώνυμο, ηλικία, ταχυδρομικός κώδικας, ιδιότητα, επάγγελμα και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου. Αφού συμπληρώσουμε τα στοιχεία μας και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, θα μας αποστέλλεται ένα sms με κωδικό επαλήθευσης, τον οποίο και θα πρέπει να συμπληρώσουμε στη φόρμα, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταχώρησης της αίτησης.

Αν επιλεγούμε για έλεγχο, θα μας αποσταλεί νέο sms μερικές ημέρες αργότερα. Η επιλογή θα γίνεται μέσα από τυχαιοποίηση, μέσω υπολογιστικού αλγορίθμου. Οι επιλεγμένοι πολίτες θα λαμβάνουν ένα μοναδικό κωδικό, μέσω του οποίου θα μπορούν να εμφανιστούν σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σε συγκεκριμένα σημεία για να εκτελέσουν το τεστ.

Στη συνέχεια, ο πολίτης θα ενημερώνεται για το αποτέλεσμα, ενώ η πληροφορία του τεστ θα περνάει στο μητρώο Covid. Η πληροφορία θα αποτελεί τμήμα της επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ.

“Η συμμετοχή σας είναι καθοριστικής σημασίας. Με τη συμμετοχή στον τυχαιοποιημένο έλεγχο, θα μπορέσετε να βοηθήσετε κατ’ αρχήν τους εαυτούς σας, τους ευπαθείς αγαπημένους, καθώς και θα συμβάλλετε στο να μεγιστοποιήσουμε την προληπτική μας ικανότητα να αναχαιτίσουμε ένα τρίτο κύμα. Αφορά όλους μας, με μια πολύ συγκεκριμένη εξαίρεση.

Αν έχετε συμπτώματα, θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία με το γιατρό σας να σας καθοδηγήσει, καθότι η επιλογή για τεστ μέσα από αυτήν την πλατφόρμα είναι τυχαία και είναι  πιθανόν να μην επιλεγείτε ή η επιλογή να μην γίνει το χρονικό διάστημα της νόσου.

Ο σωστός τρόπος για να κάνετε δωρεάν τεστ, αν έχετε συμπτώματα, είναι  μέσω του θεράποντος ιατρού, των Κέντρων Υγείας και των νοσοκομείων” εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης.

Την ίδια ώρα, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συμβάλλουν στην επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού έναντι του κορωνοϊού, συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα που προβλέπει την ανάπτυξη 130 σταθμών δειγματοληψίας και τη διενέργεια ταχέων διαγνωστικών ελέγχων, rapid test.

Οι παραπάνω σταθμοί δειγματοληψίας έχουν ήδη αναρτηθεί σε 73 πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών νοσοκομείων. Από τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, όσοι πολίτες το επιθυμούν μπορούν να προσέρχονται στους εν λόγω σταθμούς για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων.

Η προσέλευση θα γίνεται σε εργάσιμες ημέρες και ώρες κατόπιν ραντεβού, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτίζεται από την Πολιτική Προστασία, η οποία θα έχει την ευθύνη της εκδήλωσης περαιτέρω ενεργειών, σε περίπτωση καταγραφής θετικών δειγμάτων, όσο και της στατιστικής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble