ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καγκελαρία για μεταρρυθμίσεις: «Έχετε δεσμευτεί!»Μήνυμα στην Ελλάδα ότι έχει δεσμευθεί για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στέλνει η γερμανική καγκελαρία σε απάντηση που έδωσε το γραφείο Τύπου στα «Νέα», μετά από ερώτηση για δημοσιεύματα που θέλουν την Άνγκελα Μέρκελ να κάνει στροφή 180 μοιρών και να αποδέχεται – υπό όρους – τη μη περικοπή των συντάξεων.

«Δημοσιεύματα περί υποτιθέμενων δηλώσεων της Καγκελαρίου παγίως δεν σχολίαζουμε. Ανεξαρτήτως αυτού, ισχύει ότι: Η Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματός της και της ολοκλήρωσής του, δεσμεύθηκε για τη συνέχιση και υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής πορείας που χαράχθηκε με το πρόγραμμα του ESM. Η υλοποίηση αυτής της δέσμευσης είναι αντικείμενο κυρίως της μεταμνημονιακής επιτήρησης από τους θεσμούς και την Ευρωζώνη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται να δέχεται να μην προχωρήσει το μέτρο της περικοπής των συντάξεων που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπό δύο όρους:

-Να αποδεικνύεται ότι ακόμα και χωρίς την περικοπή θα γίνει πραγματικότητα ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019.

-Δεσμεύσεις ότι δεν θα υπάρξει ακύρωση άλλων μεταρρυθμίσεων στο μέλλον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ενήμερος για το θέμα είναι και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως φαίνεται, η Μέρκελ δεν επιθυμεί νέα εστία αναταραχής στην Ευρώπη, καθώς η κρίση στην Ιταλία έχει πάρει διαστάσεις, ενώ αντιμετωπίζει και τα γνωστά προβλήματα συνοχής του κυβερνητικού της συνασπισμού.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close