ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καγκελαρία για μεταρρυθμίσεις: «Έχετε δεσμευτεί!»Μήνυμα στην Ελλάδα ότι έχει δεσμευθεί για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στέλνει η γερμανική καγκελαρία σε απάντηση που έδωσε το γραφείο Τύπου στα «Νέα», μετά από ερώτηση για δημοσιεύματα που θέλουν την Άνγκελα Μέρκελ να κάνει στροφή 180 μοιρών και να αποδέχεται – υπό όρους – τη μη περικοπή των συντάξεων.«Δημοσιεύματα περί υποτιθέμενων δηλώσεων της Καγκελαρίου παγίως δεν σχολίαζουμε. Ανεξαρτήτως αυτού, ισχύει ότι: Η Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματός της και της ολοκλήρωσής του, δεσμεύθηκε για τη συνέχιση και υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής πορείας που χαράχθηκε με το πρόγραμμα του ESM. Η υλοποίηση αυτής της δέσμευσης είναι αντικείμενο κυρίως της μεταμνημονιακής επιτήρησης από τους θεσμούς και την Ευρωζώνη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται να δέχεται να μην προχωρήσει το μέτρο της περικοπής των συντάξεων που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπό δύο όρους:-Να αποδεικνύεται ότι ακόμα και χωρίς την περικοπή θα γίνει πραγματικότητα ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019.

-Δεσμεύσεις ότι δεν θα υπάρξει ακύρωση άλλων μεταρρυθμίσεων στο μέλλον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ενήμερος για το θέμα είναι και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως φαίνεται, η Μέρκελ δεν επιθυμεί νέα εστία αναταραχής στην Ευρώπη, καθώς η κρίση στην Ιταλία έχει πάρει διαστάσεις, ενώ αντιμετωπίζει και τα γνωστά προβλήματα συνοχής του κυβερνητικού της συνασπισμού.CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close