ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εισηγούνται φόρο και στις επιταγές

Στην επιβολή φόρου στις επιταγές που θα βαφτιστεί «ειδικό τέλος» κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών που έχουν μπει σε «πρόγραμμα» προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Η πρόταση για χαράτσι στις επιταγές εξετάζονταν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μέχρι και αργά χθες το βράδυ και αναμένεται να συμπεριληφθεί ως μέτρο για την συμπλήρωση του κενού των 1,8 δις. ευρώ το οποίο επιχειρείται να καλυφθεί στο πλαίσιο της αξιολόγησης.

Θα αποτελέσει αντίμετρο στην απόρριψη της πρότασης για επιβολή φόρου επί των τραπεζικών συναλλαγών το οποίο απερρίφθη πρώτα από το εσωτερικό (αντίδραση ΕΣΕΕ, ΕΒΕΑ, τραπεζών κ.α) και στη συνέχεια από τους εκπροσώπους των δανειστών.

Αν περάσει πάντως το συγκεκριμένο μέτρο, θα πλήξει κυρίως τις οικονομικά εύρωστες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν τα εχέγγυα να εκδίδουν μπλοκ επιταγών με αποτέλεσμα τα βάρη να πληρώσουν και πάλι τις υγιείς εταιρείες.

Αντίστοιχο φόρο-τέλος πληρώνουν  οι εταιρίες που εκδίδουν επιταγές στην Ιρλανδία (15 σεντς ανά επιταγή ανάλογα με τον αριθμό) στην Ιταλία (74 ευρώ εφόσον υπάρχει λογαριασμός σε Ιταλική τράπεζα), στην Πορτογαλία (5 σέντς ανά επιταγή) κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close