Πέμπτη, 15 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗλεκτρονικές και χάρτινες αποδείξεις | Τι εξετάζεται

Ηλεκτρονικές και χάρτινες αποδείξεις | Τι εξετάζεται

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Δεν αναμένεται να ισχύσει η υποχρέωση συγκέντρωσης ηλεκτρονικών αποδείξεων ίσων με το 30 % του εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2020.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, το μέτρο αναστέλλεται μόνο για τα εισοδήματα του 2020. Αυτό σημαίνει ότι όσοι συγκέντρωσαν λιγότερες αποδείξεις το 2020 γλιτώνουν τον επιπλέον φόρο για τις αποδείξεις που λείπουν, ο οποίος επιβάλλεται με συντελεστή 22% ( στη διαφορά των αποδείξεων που απαιτούνται και αυτών που λείπουν). Η πανδημία αν και οδήγησε στην αύξηση του όγκου συναλλαγών έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα σε ομάδες του πληθυσμού , οι οποίες από τη μία δαπανούν τα απολύτως απαραίτητα, από την άλλη αποταμιεύουν τα όποια διαθέσιμα έχουν , φοβούμενες την επόμενη ημέρα.

mechanical adv 2021

Το πιθανότερο σενάριο

apostolakis adv 2

Το πιθανότερο σενάριο είναι να εξαιρεθούν όλοι οι φορολογούμενοι από το πέναλτι 22% επί της διαφοράς των αποδείξεων που θα έπρεπε να συγκεντρωθούν και αυτών που τελικά συγκεντρώθηκαν.

Χτίσιμο του αφορολογήτου: Το μελλοντικό σχέδιο του ΥΠΟΙΚ για τις χάρτινες αποδείξεις

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να συμπεριλάβει στο μέλλον στο χτίσιμο του αφορολογήτου και τις χάρτινες αποδείξεις προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής. Ωστόσο οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να συλλέγουν χάρτινες αποδείξεις για το χτίσιμο του αφορολογήτου καθώς η ΑΑΔΕ θα θέσει σε εφαρμογή ένα νέο εργαλείο στα κινητά των πολιτών μέσω του οποίας θα σκανάρεται και θα φωτογραφίζεται η απόδειξη που θα λαμβάνει ο καταναλωτής από την επιχείρηση και κατά αυτόν τον τρόπο θα πηγαίνει αυτόματα στην εφορία.

Όπως είπε πρόσφατα ο Σκυλακάκης σχετικά με το θέμα των αποδείξεων “σε ό,τι αφορά το μέλλον, ετοιμάζεται επίσης μια εφαρμογή από την ΑΑΔΕ με την οποία θα μπορούν οι πολίτες να σκανάρουν τις αποδείξεις που παίρνουν και πληρώνουν με μετρητά.

Από την ώρα που θα τις σκανάρουν ,αυτό επιτρέπει αυτόματα στην ΑΑΔΕ να δει εάν η συγκεκριμένη απόδειξη δηλώθηκε με τον ίδιο τρόπο και από αυτόν που την εξέδωσε. Υπάρχει ένα πρόβλημα πολύ εκτεταμένο και έχουν πιαστεί τέτοια κυκλώματα και υπάρχουν πολλά που δεν έχουν πιαστεί, κάνουν χακάρισμα των ταμειακών μηχανών. Παίρνετε εσείς μια απόδειξη, σας φαίνεται κανονική, είναι απολύτως κανονική αλλά δεν δηλώνεται έτσι στην εφορία. Εκεί λοιπόν αυτό το ηλεκτρονικό σκανάρισμα θα μας δώσει ένα πάρα πολύ ισχυρό όπλο και θα δώσουμε τα αντίστοιχα κίνητρα έτσι ώστε το χακάρισμα των ταμειακών μηχανών και εσείς να νομίζετε ότι πληρώσατε το ΦΠΑ και κάποιος να σας τον υφαρπάζει να τελειώσει. Εκεί θα συνεργαστούμε με πολίτες και Πολιτεία για να θέσουμε τέλος σε ένα πολύ εκτεταμένο σύστημα φοροδιαφυγής. Αλλά αυτά όλα θα ισχύσουν από την ώρα που θα ανακοινωθούν”.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble