ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα | Βάζουν κόφτη στην επιδότηση, όχι στις τιμές!

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Κλειδωμένη φέρεται η κυβερνητική απόφαση για την αλλαγή του τρόπου χορήγησης των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση.

Η γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει παρέμβει και εκφράζει αντιρρήσεις ως προς το σύστημα που εφαρμόζει σήμερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την επιδότηση όλων των καταναλωτών της χαμηλής τάσης προκειμένου να ανακουφιστούν οικονομικά από το μεγάλο τσουνάμι των αυξήσεων των τιμών του ρεύματος.

“ΧΡΥΣΟΣ

Κατόπιν τούτου τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών προχωρούν στον σχεδιασμό ενός μόνιμου αυτόματου μηχανισμού προστασίας καταναλωτών που θα πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κυρίως εισοδηματικά κριτήρια αλλά και κριτήρια κατανάλωσης.

Τι είπαν Βεστάγκερ – Σκρέκας

Για το θέμα αυτό, όπως αναφέρουν πληροφορίες, προχθές υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα στην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδια Επίτροπο για θέματα Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ με τον υπουργό ΠΕΝ Κώστα Σκρέκα. Η αξιωματούχος της Κομισιόν και το στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης συνομίλησαν για το νέο τρόπο επιχορήγησης των λογαριασμών ο οποίος θα πρέπει να είναι στοχευμένος και να παρέχει προστασία στα ευάλωτα νοικοκυριά.

“IN_AND_OUT

Πάντως κυβερνητικές πηγές, διευκρινίζουν στον ΟΤ, ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ανακοινωθούν αποφάσεις αναφορικά με τον ορισμό των δικαιούχων των ενισχύσεων.

Ο αλγόριθμος

Στο τραπέζι βρίσκεται η δημιουργία ενός αλγόριθμου ο οποίος θα ενεργοποιεί τον αυτόματο μηχανισμό προστασίας των νοικοκυριών όταν οι τιμές ρεύματος θα υπερβαίνουν ένα όριο διακύμανσης. Τότε στους δικαιούχους θα πιστώνεται η επιδότηση.

Mechanical Solutions

Ανάμεσα στις δυσκολίες για τη στοχευμένη επιδότηση των νοικοκυριών είναι και οι παροχές ηλεκτρικής ενέργειας. Και συγκεκριμένα το πρόβλημα εντοπίζεται για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι δικαιούχοι μπορεί να είναι ενοικιαστές ακινήτου και το «ρολόι» να βρίσκεται στο όνομα του ιδιοκτήτη.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης, κατά τις πληροφορίες, είναι το νέο σύστημα των επιχορηγήσεων να έχει ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2022.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
Οικονομικός Ταχυδρόμος

Σχετικά άρθρα

Back to top button