ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Κάτω από τα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα!

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Κάτω από τα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα πέφτει η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για την αυριανή ημέρα, για πρώτη φορά μετά από ενάμιση χρόνο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της προημερήσιας αγοράς του Χρηματιστηρίου Ενέργειας η τιμή για το ρεύμα θα είναι αύριο 86,77 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ η προηγούμενη φορά που η τιμή είχε πέσει στα 100 ευρώ ήταν τον Αύγουστο του 2021.

“ΧΡΥΣΟΣ

Η πτώση της τιμής αποδίδεται σε σειρά παραγόντων όπως η μεγάλη συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών στην κάλυψη του φορτίου (άνω του 61% αύριο μαζί με τα υδροηλεκτρικά), οι σχετικά καλές καιρικές συνθήκες που περιορίζουν τις ενεργειακές ανάγκες και η μεγάλη υποχώρηση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου που κυμαίνονται σήμερα στο επίπεδο των 55 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η τιμή του ρεύματος καταγράφει αύριο πτώση 35% για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα (από 204,4 ευρώ χθες σε 132,48 ευρώ σήμερα και 86,77 ευρώ αύριο) ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 3 έως τις 5 τα ξημερώματα η τιμή του ρεύματος θα είναι σχεδόν μηδενική. Η τιμή στην ελληνική αγορά αύριο είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη.

“IN_AND_OUT

Οι εξελίξεις αυτές και κυρίως η αποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου αναμένεται να μεταφερθούν και στα τιμολόγια του ηλεκτρικού για τον Φεβρουάριο που πρόκειται να ανακοινωθούν την Παρασκευή και προβλέπεται να είναι σημαντικά χαμηλότερα από τα αντίστοιχα του Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι αντίστοιχα μειωμένο το κόστος των επιδοτήσεων που καταβάλλονται τους τελευταίους μήνες προκειμένου να διατηρείται σταθερή η τιμή καταναλωτή.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button