ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιδιωτικός τομέας: Υπερωρίες θα δουλέψουν όσοι μπήκαν σε καραντίνα

Με τις υπερωρίες θα καλύψουν τις εργατοώρες που χάθηκαν όσο απουσίαζαν - Αύριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου με την εν λόγω διάταξη

Με υπερωρίες θα καλύψουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που μπήκαν σε καραντίνα, τις ημέρες απουσίας από την εργασία τους.

Αυτό προβλέπει διάταξη που εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με το οποίο θα κυρώνονται νέα και παλαιά μέτρα στήριξης εργαζομένων ή και γονέων.

caffeine adv2020b

Η εν λόγω διάταξη αφορά τους εργαζόμενους σε θέσεις, όπου δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, οι οποίοι μπαίνουν σε καραντίνα με απόφαση του ΕΟΔΥ, προκειμένου να προστατευτούν οι ίδιοι και οι συνάδελφοί τους από πιθανή έκθεση στον κορωνοϊό και λαμβάνουν κανονικά τον μισθό τους από τον εργοδότη για τις ημέρες απουσίας τους, ενώ και η κάλυψη των εισφορών τους θα γίνεται κανονικά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», μέχρι και τρεις ώρες επιπλέον την ημέρα θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που είχαν προηγουμένως τεθεί σε καραντίνα 7 ή 14 ημερών όπως απαιτεί ο ΕΟΔΥ.

neratzoulis neo

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, για τις ημέρες της υπερωρίας ο εργαζόμενος δεν δικαιούται προσαύξηση ή αμοιβή για πρόσθετη εργασία.

Η αναπλήρωση θα πρέπει να γίνει εντός 4 μηνών και έως τα τέλη του 2020, με επιπλέον απασχόληση έως και τρεις ώρες ημερησίως πέραν του κανονικού ωραρίου.

Με άλλη διάταξη θα θεσμοθετείται και νέα ειδική άδεια για εργαζόμενους γονείς παιδιών που θα νοσήσουν από τον κορωνοϊό, μετά και το άνοιγμα των σχολείων, η οποία θα είναι συγχρηματοδοτούμενη από τον εργοδότη και το κράτος.

Back to top button