ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η συγχώνευση – μαμούθ στο διαδικτυακό στοίχημα

Δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως στο διαδικτυακό τζόγο συγχωνεύονται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της αγοράς διαδικτυακού στοιχήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Flutter Entertainment, που μεταξύ άλλων έχει στην κατοχή της και την ιρλανδική στοιχηματική εταιρεία, Paddy Power, εξαγοράζει την The Stars Group του Καναδά, που έχει στην κατοχή της το μεγαλύτερο σάιτ πόκερ, το PokerStars.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι συγχωνεύουν όλες τους τις δραστηριότητες για να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακών στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών στον πλανήτη. Με βάση τις τιμές κλεισίματος των μετοχών τους το βράδυ της Τρίτης, η αξία της νέας εταιρείας προσεγγίζει τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Η νέα εταιρεία έχει περισσότερους από 13 εκατομμύρια ενεργούς πελάτες σε τουλάχιστον 100 χώρες.

caffeine adv2020b

Πέραν της Paddy Power, η Flutter έχει επίσης εξαγοράσει την FanDuel, καθώς επίσης και την Αυστραλιανή, Sportsbet.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

neratzoulis neo

Ο νέος όμιλος σκοπεύει να επικεντρωθεί στην αμερικανική αγορά, ειδικά μετά την περυσινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, που επιτρέπει στις Πολιτείες να νομιμοποιήσουν τα στοιχήματα στα αθλήματα.

«Το άνοιγμα της αμερικανικής αγοράς στοιχήματος είναι η πιο συναρπαστική εξέλιξη για τις εταιρείες στοιχημάτων, μετά τη δημιουργία τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Flutter σε επικοινωνία του με τους επενδυτές.

Ήδη 18 Πολιτείες των ΗΠΑ έχουν νομιμοποιήσει το ηλεκτρονικό στοίχημα και πολλές άλλες αναμένεται να ακολουθήσουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τοπικά μέρα.

Αυστηροί κανόνες στην Ευρώπη

Βέβαια, την ίδια ώρα, οι αρχές αυστηροποιούν τους κανόνες για το ηλεκτρονικό στοίχημα στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία. Οι νέοι κανονισμοί στη Γερμανία αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα, γεγονός που μάλλον θα προβληματίσει τις εταιρείες για το ποιες περιοχές θα συνεχίσουν να επιτρέπουν το διαδικτυακό στοίχημα στη χώρα.

Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αξία της παγκόσμιας αγοράς στοιχήματος ανήλθε το 2018 σε 450 δισεκατομμύρια δολάρια, με το διαδικτυακό στοίχημα να διαμορφώνεται στο 11%. Τα ετήσια έσοδα της νέας εταιρείας υπολογίζονται για το 2018 σε 4,7 δισ. δολάρια με ανοδικές, φυσικά, τάσεις.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button