ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την αποπληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων ηλεκτρονικά και σε 12 δόσειςΤελευταία ενημέρωση:

Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο μήνα με τον μήνα, το οικονομικό επιτελείο προωθεί σχέδιο για τη αποπληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων προς το Δημόσιο σε 12 δόσεις.

Ήδη έχει γίνει σχετική μελέτη για την ηλεκτρονική πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων σε μικρότερες δόσεις και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν εντός του μήνα.

Όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο θα μπορούν να πληρώνονται ηλεκτρονικά και σε πολύ μικρότερες δόσεις, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9FM».

Όπως είπε η Ράνια Αντωνοπούλου, για το συγκεκριμένο θέμα το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετική μελέτη η οποία θα γίνει γνωστή μέσα στον Ιανουάριο.

Με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων, οι οποίες θα φτάνουν τις 12, στόχος είναι να μειωθούν οι ληξιπρόσθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά και να μπορούν όλα τα φυσικά πρόσωπα με οφειλές προς το Δημόσιο να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, χωρίς επιβάρυνση και σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου που προωθεί το οικονομικό επιτελείο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ωστόσο και σήμερα υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής φόρων σε δόσεις που δεν μπορούν να ξεπερνούν τις δώδεκα, είτε μέσω πιστωτικής κάρτας είτε ρύθμισης οφειλών.

Στην περίπτωση της χρήσης πιστωτικής κάρτας οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα πληρωμής όλων των φόρων σε δώδεκα άτοκες δόσεις, ενώ στην περίπτωση της πληρωμής μέσω της πάγιας ρύθμισης οφειλών οι φόροι επιβαρύνονται με 8,76% ετησίως.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close