Κυριακή, 13 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓιατί οι τράπεζες δεν δέχονται πρόωρη εξόφληση δανείων;

Γιατί οι τράπεζες δεν δέχονται πρόωρη εξόφληση δανείων;

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Απαγορεύεται η πρόωρη εξόφληση δανείου σε μία τράπεζα. Σύμφωνα με την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απαγορεύεται η πρόωρη, μερική ή ολική εξόφληση δανείου σε πιστωτικό ίδρυμα, με εξαίρεση την αποπληρωμή με μετρητά (που να βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος) ή με έμβασμα από το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα τις τελευταίες εβδομάδες, από την επιβολή των capital controls και μετά αρκετοί δανειολήπτες που είχαν χρήματα στους λογαριασμούς τους προχωρούσαν σε εξόφληση των δανείων τους κάνοντας μεταφορές μέσω e-banking. Ωστόσο οι τράπεζες δεν δέχονται πλέον να γίνει αποπληρωμή δανείου με λεφτά που υπάρχουν μέσα στο τραπεζικό σύστημα. Δέχονται να γίνει αποπληρωμή μόνο αν τα λεφτά έρθουν από το εξωτερικό ή μόνο αν τα λεφτά πάνε «ζωντανά» στο γκισέ.

mechanical adv 2021

Κατά πληροφορίες και εν μέσω μεγάλης ανησυχίας πολιτών που έχουν καταθέσεις και δάνεια και δεν τους επιτρέπουν να τα αποπληρώσουν, το σύνολο σχεδόν των δανείων έχουν ενεχυριαστεί ως εγγυήσεις στο ευρωσύστημα, προκειμένου οι ελληνικές τράπεζες να λαμβάνουν έκτακτη ρευστότητα μέσω του ELA. Ετσι, αν κάποιος προχωρήσει στην πρόωρη αποπληρωμή του δανείου του με λεφτά που βρίσκονται μέσα στις τράπεζες μπλοκαρισμένα, θα πρέπει το δάνειο να αφαιρεθεί από τις εγγυήσεις που έχουν δοθεί στην ΕΚΤ.

apostolakis adv 2

Ταυτόχρονα αν κάποιος έχει ένα δάνειο 200.000 ευρώ σε μια τράπεζα και καταθέσεις σε άλλη τράπεζα και κάνει τη μεταφορά για να πληρώσει το δάνειό του δημιουργεί και πρόβλημα στην τράπεζα από την οποία φεύγει η κατάθεση, αν βέβαια αυτό γίνει σε μεγάλη κλίμακα.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ