ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόβοι για κύμα ακρίβειας τους επόμενους μήνες

Φόβους για ένα πιθανό κύμα ακρίβειας το προσεχές διάστημα σε όλη την Ευρώπη εκφράζουν οικονομολόγοι. Σημειώνεται ότι αύξηση των τιμών καταγράφεται στην Αμερική και σε πολλές χώρες της ΕΕ λόγω της αύξησης των ναύλων στα μεγάλα λιμάνια.

Το ζήτημα της ακρίβειας συζητήθηκε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σταύρου Παπαντωνίου και το moneyreview.gr, και στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκφράστηκαν φόβοι ότι η τιμή του καφέ θα αυξηθεί σημαντικά, ενώ αναμένεται και μεγάλη αύξηση στις ζωοτροφές. Μάλιστα, εξετάζεται αν θα ανακοινωθεί στην ΔΕΘ η όχι «πάγωμα» στον ΦΠΑ του καφέ ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Την εκτίμηση ότι το κύμα ακρίβειας είναι πιθανό επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, που έθεσε το θέμα σε ευρύτερη βάση λέγοντας πως η συζήτηση έχει ανοίξει σε όλη την ΕΕ για το πώς θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι στην Ευρώπη τον μήνα Αύγουστο οι τιμές αυξήθηκαν κατά 3% σε σύγκριση με το 2020.

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button