ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: Σε φαγητό και αναψυκτικά το 17% των δαπανών των νοικοκυριών

Πάνω από 1 τρις ευρώ δαπάνησαν το 2018 τα νοικοκυριά στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) στην κατηγορία «τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά» σύμφωνα με τη Eurostat (Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία).

Ειδικότερα, τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά ξόδεψαν πάνω από 1 τρισ. ευρώ ποσό το οποίο είναι ισοδύναμο με το 6,6% του ΑΕΠ της ΕΕ.

caffeine adv2020b

Η χώρα μας βρίσκεται στην ένατη θέση με 16,9%.

Βέβαια, όπως αναγράφεται στον σχετικό πίνακα η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα με στοιχεία από το 2017,ενώ όλες οι υπόλοιπες χώρες, παρουσιάζουν στοιχεία του 2018.

neratzoulis neo

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κράτη το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στην Ρουμανία, όπου το 27,8% της καταναλωτικής δαπάνης (1/5) προορίζεται για τροφή και μη αλκοολούχα ποτά.

Τα επόμενα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Λιθουανία (20,9%) και στην Εσθονία (19,6%). Την πεντάδα συμπληρώνουν η Βουλγαρία με ποσοστό (19,1%) και η Κροτία με (18,%).

Αξίζει να σημειωθεί, πως η αγορά τροφίμων είναι η τρίτη μεγαλύτερη κατηγορία οικιακών δαπανών στην ΕΕ, με 12,1%, μετά τα έξοδα στέγασης, συντήρησης σπιτιού, ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και καυσίμων να αντιπροσωπεύουν το 24% και τα έξοδα μετακίνησης το 13,2%.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button