ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ετσι θα λειτουργήσει το «μοντέλο Σουηδίας» στην επικουρική ασφάλισηΤο νομοσχέδιο για την «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά» παρουσιάστηκε την Πέμπτη σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από τον υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, παρουσιάζοντας το «μοντέλο Σουηδίας» μαζί με τον αρμόδιο υφυπουργό, Πάνο Τσακλόγλου.

«Θα είμαστε μέχρι το 2030 η πιο γερασμένη χώρα της Ευρώπης. Βάζουμε σε ευρωπαϊκή τροχιά στην επικουρική ασφάλιση στην Ελλάδα. Εισάγουμε έναν ατομικό κουμπαρά για κάθε νέο ασφαλισμένο. Η εισαγωγή του συστήματος γίνεται σταδιακά και ξεκινάμε με τους νεοεισερχόμενους στην αγορά από 1η Ιανουαρίου του 2022. Ακολουθούμε το παράδειγμα της Σουηδίας», τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Κωστής Χατζηδάκης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορικά στο δημογραφικό πρόβλημα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σύμφωνα με τον ίδιο το σύστημα αποτελείται από 4 άξονες:

  • «Πρώτον, ο νέος ασφαλισμένος θα αποκτήσει έλεγχο πάνω στην σύνταξή του. Οι εξελίξεις αναφορικά με την σύνταξή του δεν θα προχωρούν ερήμην του. Η παρέμβασή μας έρχεται να αντικαταστήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη των νέων στο ασφαλιστικό σύστημα. Φεύγουμε από ένα απρόσωπο σύστημα.
  • Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι ότι με το σύστημα του ατομικού κουμπαρά θα υιοθετηθεί μια κουλτούρα αποταμίευσης με θετική επίδραση σε επενδύσεις και ανάπτυξη
  • Τρίτο πλεονέκτημα είναι ότι το νέο σύστημα θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες επικουρικές συντάξεις για τους νέους ασφαλισμένους.
  • Τέλος, τέταρτον θα ενισχυθεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button