Πέμπτη, 22 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕτοιμάζεται πλατφόρμα για γραφειοκρατικά θέματα μεγάλων επενδύσεων

Ετοιμάζεται πλατφόρμα για γραφειοκρατικά θέματα μεγάλων επενδύσεων

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Ετοιμάζεται ειδική πλατφόρμα, στην οποία θα καταχωρίζονται τα αιτήματα μεγάλων επενδύσεων και μέσω αυτής θα ζητούνται τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με στόχο οι επενδυτές να αντιμετωπίζουν λιγότερη γραφειοκρατία

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών-Οικονομολόγων (ΠΑΕΛΟ) ότι προέκυψε από τη χθεσινή διαδικτυακή συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη με θέμα: «Ηλεκτρονική διακυβέρνηση – λογιστές και επιχειρήσεις» στο κανάλι της ένωσης ( Youtube ΠΑΕΛΟ ).

mechanical adv 2021

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη συζήτηση ήταν τα εξής:

apostolakis adv 2

– Ξεκινά η εφαρμογή έναρξης ατομικής επιχείρησης μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας  και επομένως καταργείται η υποχρεωτική επίσκεψη στα μητρώα των εφοριών.

– Θα ξεκινήσει άμεσα η διασύνδεση του ΓΕΜΗ με τα μητρώα των εφοριών και του ΕΦΚΑ, και επομένως δεν θα απαιτείται μετά από κάθε μεταβολή στο ΓΕΜΗ (τροποποίηση καταστατικού, εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, αλλαγή διαχειριστή κ.λπ.) η επίσκεψη σε Δ.Ο.Υ και ΕΦΚΑ και κατά συνέπεια εξοικονομούνται πολύτιμες εργατοώρες για τους λογιστές

– Δρομολογείται η ηλεκτρονική υπογραφή των λογιστών -φοροτεχνικών σε συνάρτηση με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος τους και σε συνεργασία με τα επιμελητήρια.

– Με την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του δημοσίου η ανταπόκριση των δημοσίων υπηρεσιών ως προς την εξυπηρέτηση του πολίτη και των επιχειρήσεων θα είναι άμεση.

– Θα δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα όπου θα καταχωρούνται τα αιτήματα μεγάλων επενδύσεων και από αυτήν θα ζητούνται τα απαραίτητα δικαιολογητικά που  χρειάζονται, με στόχο οι επενδύσεις να γίνουν περισσότερο φιλικές (ως προς το θέμα της γραφειοκρατίας ) στους επενδυτές.

– Απο τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης θα σχεδιασθεί και θα δημιουργηθεί το νέο ΕΡΓΑΝΗ και το ΝΕΟ TAXIS, ώστε και τα δύο να εκσυγχρονιστούν.

– Τέλος, για την εφαρμογή του mydata, τόσο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου όσο και οι εκπρόσωποι της ΠΑΕΛΟ τόνισαν ότι χρειάζεται χρόνος, εκπαίδευση και σίγουρα πρόγραμμα επιδότησης (για εξοπλισμό, εκπαίδευση προσωπικού, ασφάλεια προσωπικών δεδομένων) για επιχειρήσεις και λογιστές, ώστε η εφαρμογή του να γίνει χωρίς προβλήματα και με απόλυτη επιτυχία.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble