ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ερχονται 3 νέα προγράμματα για ευπαθείς ομάδες

Τρία προγράμματα που απευθύνονται σε ευπαθείς ομάδες όπως είναι τα άτομα με αναπηρία, οι άστεγοι και οι κωφοί βγάζει από τη φαρέτρα του το υπουργείο Εργασίας. Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2018 ξεκινά το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους», το οποίο περιλαμβάνει κάλυψη ενοικίου, δράσεις εργασιακής επανένταξης, αλλά και κάλυψη συγκεκριμένων δαπανών.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται κάλυψη ενοικίου έως του ποσού 180 ευρώ για έναν ωφελούμενο, έως 240 ευρώ για δύο ωφελούμενους και έως 300 ευρώ για τρεις ή περισσότερους ωφελούμενους σε μηνιαία βάση. Ακόμη, παρέχει κάλυψη δαπανών οικοσκευής άπαξ έως 750 ευρώ για έναν ωφελούμενο, έως 900 ευρώ για δύο ωφελούμενους, 1.000 ευρώ για τρεις και πλέον ωφελούμενους, αλλά και λειτουργικές δαπάνες άπαξ έως 750 ευρώ για έναν ωφελούμενο, έως 900 ευρώ για δύο ωφελούμενους, 1.000 ευρώ για τρεις και πλέον ωφελούμενους.

Επιπλέον, η δράση προωθεί ενέργειες που αφορούν στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Το ποσό χρηματοδότησης αντιστοιχεί στο ύψος του κατώτατου βασικού μισθού με τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές.

Τέλος, θα υπάρξουν πρωτοβουλίες που αφορούν στην υποστήριξη για τη δημιουργία επιχείρησης ή στη δυνατότητα αυτοαπασχόλησης ή στη δημιουργία μικρής αγροτικής μονάδας. Ωφελούμενοι είναι οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε κοινωνικούς ξενώνες αστέγων ή υπνωτήρια, οικογένειες και άτομα, που έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες Δήμων ως άστεγοι και διαβιούν στο δρόμο, γυναίκες που φιλοξενούνται σε ξενώνες γυναικών θυμάτων βίας, άτομα που φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας, με συμπληρωμένο το 18ο έτος της ηλικίας τους. Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά στην αποϊδρυματοποίηση ατόμων με αναπηρία στο παράρτημα ΑΜΕΑ Λεχαινών και στα παραρτήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, ενώ από τον Φεβρουάριο ξεκινά επίσης πιλοτικά και το πρόγραμμα διερμηνείας εξ αποστάσεως κωφών και βαρήκοων ατόμων.



Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close