ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται αλλαγές για τις Ανώνυμες Εταιρείες

Ολοκληρώνεται το σχέδιο νόμου για τις ΕΠΕ, το οποίο και πρόκειται άμεσα να σταλεί στη Βουλή, ενώ το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις ΑΕ θα είναι έτοιμο έως τον Ιούνιο, όπως δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο κ. Πιτσιόρλας συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα «Εκσυγχρονισμός και απλοποίηση των διατάξεων του Κ.Ν. 2190/1920 περί ανωνύμων εταιρειών», στην οποία συζητήθηκαν τα κύρια ζητήματα, που αφορούν στη λειτουργία των Ανωνύμων Εταιρειών, καθώς και σειρά άλλων θεμάτων που σχετίζονται με το Εταιρικό Δίκαιο. Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν, ήταν το ζήτημα της εποπτείας ως προς την έκταση, τον τρόπο που πραγματοποιείται στη χώρα μας, καθώς και την επιλογή της κατάλληλης υπηρεσίας.

Επίσης, τέθηκαν ζητήματα λειτουργίας των υπηρεσιών του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) και απλοποίησης των ηλεκτρονικών αιτήσεως καταχώρησης σε αυτό. Ως προς το μετοχολόγιο των ΑΕ, η συζήτηση εστιάστηκε σε θέματα που αφορούν στις ανώνυμες μετοχές, εξετάζοντας παράλληλα τις πρακτικές που ακολουθούνται στα κράτη-μέλη της ΕΕ. Έμφαση δόθηκε στη διασφάλιση επαρκούς εμπορικής δημοσιότητας, καθώς και στα ζητήματα επάρκειας και ποιότητας των οικονομικών καταστάσεων για τις ΑΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ.

Τέλος, συζητήθηκε η δυνατότητα υιοθέτησης ενός πιστοποιητικού «καλής λειτουργίας της εταιρείας». Κλείνοντας την εκδήλωση, ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε, ότι έχει ξεκινήσει η επεξεργασία διατάξεων για θέματα μετασχηματισμών και συγχωνεύσεων εταιρειών σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη συνεδρίαση της επιτροπής παρουσία του υφυπουργού.CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close