ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται το «πράσινο» χαράτσι στα Diesel αυτοκίνηταΚαταρχάς να τονίσουμε, οτι η Κυβέρνηση σωστά δεν άλλαξε τα τέλη κυκλοφορίας. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν οι εκπλήξεις στους κατόχους αυτοκινήτων που έπεφταν κάθε χρόνο θύματα των οικονομικών επιτελείων, τα οποία του εμφάνιζαν νέα ποσά για τα τέλη, ανάλογα με την τρύπα του προϋπολογισμού

Απο την άλλη, οι πληροφορίες πλέον αναφέρουν οτι δε η Κυβέρνηση δε θα αφήσει ανεκμετάλλευτο το Ευρωπαϊκό αντι-diesel κύμα, ετοιμάζοντας το “πράσινο” χαράτσι σε συγκεκριμένα παλαιότερα τεχνολογίας αυτοκίνητα.

η κυβέρνηση έχει έτοιμο στο σχέδιο το οποίο θα επιβαρύνει τους κατόχους που διαθέτουν αυτοκίνητα με κινητήρες από EURO 5 και πίσω. Πιο συγκεκριμένα οι πληροφορίες κάνουν λόγο οτι θα αφορά τα οχήματα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά απο το 2015 και πίσω. Θυμίσουμε ότι τα καινούρια diesel και βενζίνης αυτοκίνητα είναι αποκλειστικά αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO 6.

Πρόκειται για ένα φόρο που ήδη εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες της Ε.Ε., οι οποίες βέβαια ακολουθούν μία διαφορετική φορολογική πολιτική στο αυτοκίνητο, φορολογώντας κυρίως τη χρήση του και όχι την αγορά. Στην Ελλάδα φορολογούν και τα δύο…

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το χαράτσι θα είναι 50-70 ευρώ για τα I.X. αυτοκίνητα EURO 5 και θα αυξάνεται προοδευτικά στα παλαιότερα περίπου κατά 30%. Τα επαγγελματικά οχήματα -άνω του 1,5 τόνου- τα φορτηγά κ.λπ. θα πληρώνουν αρκετά περισσότερο (εκτιμάται +100 ευρώ), ενώ εξετάζεται να πληρώνουν αυξημένο τέλος και τα αυτοκίνητα που έχουν αποκτηθεί με leasing, αφού θεωρείται ότι κάνουν τα περισσότερα χιλιόμετρα, οπότε συνολικά ρυπαίνουν περισσότερο από τα Ι.Χ.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close