ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται διήμερο πληρωμών: Από 400 έως 800 ευρώ θα μοιραστούν 224.000 δικαιούχοιΠάνε… «ταμείο» αύριο Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 201.819 δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (ύψους 534 ευρώ), ενώ μία ημέρα αργότερα, την Παρασκευή, ξεκινούν να πιστώνονται τα χρήματα της δίμηνης παράτασης των επιδομάτων ανεργίας σε 123.000 δικαιούχους.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη θα πληρωθούν όσοι βρέθηκαν σε αναστολή τον Οκτώβριο, αλλά και οι εργαζόμενοι από τους κλάδους του τουρισμού και του πολιτισμού.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Πιο συγκεκριμένα οι πληρωμές αφορούν, αναλυτικά:

  • σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων κατά τον μήνα Οκτώβριο, για 134.829 δικαιούχους (ποσό 59.797.566,00 €)
  • σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων, για 50.785 δικαιούχους (ποσό 25.596.024,00 €)
  • σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών, για 16.205 δικαιούχους (ποσό 8.571.282,00 €).

Υπενθυμίζεται πως για το μήνα Νοέμβριο οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι των κλειστών επιχειρήσεων με κρατική εντολή υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή έως 24 Νοεμβρίου.

swell adv 2021

Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή έως 7 Δεκεμβρίου.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Η πληρωμή των εργαζόμενων σε αναστολή σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου και στους πληττόμενους στις 11 Δεκεμβρίου.

Το ποσό της ειδικής αποζημίωσης θα υπολογιστεί αναλογικά, με βάση τα 800 ευρώ για 30 ημέρες, δηλαδή με 26,66 ευρώ ανά ημέρα.

Διπλό επίδομα σε ανέργους

Την δίμηνη παράταση καταβολής της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, δικαιούνται οι επιδοτούμενοι άνεργοι των οποίων έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2020.

Όσοι λαμβάνουν την τακτική επιδότηση ανεργίας θα πάρουν επιπλέον 800 ευρώ, συν 10% για κάθε παιδί, ενώ εκείνοι που λαμβάνουν την επιδότηση μακροχρόνιας ανεργίας θα πάρουν επιπλέον 400 ευρώ. Τέλος όσοι λαμβάνουν το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων θα λάβουν επιπλέον 720 ευρώ.

Η καταβολή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Το χρονοδιάγραμμα για την καταβολή της δίμηνης παράτασης έχει ως εξής:

– Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους στο χρονικό διάστημα 1-19 Σεπτεμβρίου, το ποσό που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση θα καταβληθεί την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου.

– Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους στο χρονικό διάστημα 20 Σεπτεμβρίου-19 Οκτωβρίου, το ποσό που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα καταβληθεί την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, ενώ η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου.

– Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους στο χρονικό διάστημα 20-31 Οκτωβρίου, το ποσό που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα καταβληθεί εντός Νοεμβρίου, ενώ η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου.

– Για όσους ανέργους έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός του Νοεμβρίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου και η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου 2021.

– Για όσους ανέργους λήγει η επιδότησή τους εντός του Δεκεμβρίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου 2021 και η καταβολή του δεύτερου επιπλέον μήνα επιδότησης θα ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου 2021.

Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από τις προηγούμενες παρατάσεις του πρώτου οκταμήνου του 2020.

Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button