ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα 7 | Δεύτερη ευκαιρία για όσους έμειναν εκτόςΔεύτερη ευκαιρία να λάβουν τα ποσά που τους αναλογούν από την Επιστρεπτέα 7, θα έχουν όσοι επαγγελματίες άρχισαν να υποβάλουν αίτηση μεν, αλλά από δική τους αμέλεια δεν την οριστικοποίησαν και το σύστημα τους «πέταξε» εκτός πληρωμών.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων «τελικής αποδοχής» λήγει στις 10 Μαΐου, επιτρέποντας ταυτόχρονα και σε όσους είχαν χάσει την ενίσχυση να την διεκδικήσουν εκ νέου. Δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης για όσους δήλωσαν έως τις 19 Απριλίου στοιχεία εσόδων στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και δεν είχαν υποβάλει εκδήλωση ενδιαφέροντος στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7, δίνει Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την πλατφόρμα να ανπίγει σήμερα Τετάρτη ή αύριο Πέμπτη.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Βελτίωση όρων και προϋποθέσεων

Με την πρόσφατη υπουργική απόφαση έχουν βελτιωθεί οι όροι και προϋποθέσεις βάσει των οποίων προσφέρεται κρατική ενίσχυση και σε επιχειρήσεις που είχαν αύξηση του τζίρου τους το 2020, παρά την πανδημία. Επιστρεπτέα 7 θα λάβουν, έτσι, ακόμα και επιχειρήσεις που είχαν αποκλειστεί από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6. Το μέτρο αφορά επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα λειτουργίας, όπως είναι επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο, την εστίαση, την τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις μεταφορές και τα γυμναστήρια. Για αυτές δεν θα ισχύσει ο «κόφτης» να μην είχαν αύξηση του τζίρου τους το 2020, έναντι του 2019. Αρκεί μόνον να έχουν πτώση του τζίρου τους τουλάχιστον 2% στο α’ τρίμηνο του 2021, έναντι του αντίστοιχο τριμήνου πέρυσι.

swell adv 2021

Το 50% της ενίσχυσης -όπως και στους προηγούμενους γύρους- δεν επιστρέφεται. Για το χρονικό διάστημα ως την 31η Δεκεμβρίου 2021 παρέχεται άτοκη περίοδος χάριτος κατά την οποία η δικαιούχος επιχείρηση δεν υποχρεούται να επιστρέψει οιοδήποτε τμήμα κεφαλαίου ή τόκων. Το ποσό της ενίσχυσης που επιστρέφεται εξοφλείται σε 60 χαμηλότοκες μηνιαίες δόσεις.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Τα ποσά ενίσχυσης

Το ύψος της ενίσχυσης για τις ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή που πληρούν τα κριτήρια θα είναι ίσο με 1.000 ευρώ. Το ύψος ενίσχυσης για τα νομικά πρόσωπα και τις λοιπές ατομικές επιχειρήσεις θα είναι κατ’ ελάχιστο 1.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως τα 100.000 ευρώ, ανάλογα με το ποσό που προκύπτει από τον μαθηματικό τύπο. Προβλέπονται αυξημένα όρια για επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα, 1.000 ευρώ χωρίς εργαζομένους, 2.000 ευρώ με έως 5 εργαζόμενους, 4.000 ευρώ με έως 20 εργαζόμενους και 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με πάνω από 20 εργαζόμενους.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button