ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού: Ανοιξε για αιτήσεις η πλατφόρμα Α21

Επαναλειτουργεί η πλατφόρμα «Επίδομα Παιδιού Α21» η οποία -όπως συμβαίνει πάντα πριν τις νέες πληρωμές- είχε πάψει να δέχεται αιτήσεις στις 17 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, η τέταρτη δόση του επιδόματος παιδιού θα καταβληθεί στους δικαιούχους την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου. Το επίδομα παιδιού, υπενθυμίζεται, υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020, σύμφωνα με την τελευταία δήλωση.

caffeine adv2020b

Οπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ, η αίτηση Α21 υποβάλλεται μια φορά ετησίως από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.

Παράλληλα, υπενθυμίζει προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

neratzoulis neo

Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται το σύνδεσμο ΕΔΩ και να διαβάζουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το επίδομα παιδιού.

Back to top button