ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα γέννας: Αρχές του 2020 ξεκινά η καταβολή του, ύψους 2000 ευρώΤο επίδομα γέννας αφορά όλους με εξαίρεση τα ζευγάρια που έχουν πολύ υψηλά εισοδήματα. Το επίδομα γέννας πρόκειται να αρχίσει να καταβάλλετε από τις αρχές του 2020 τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου σημειώνοντας πως «Μόνο το 10% των πλουσιότερων Ελλήνων δεν θα το πάρει.Τονίζοντας η υφυπουργός ότι το επίδομα θα δοθεί είτε σε τρεις δόσεις ως εξής:

  • Πρώτη δόση που θα είναι ίση με το μισό του συνολικού ποσού, να δοθεί αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού
  • Δεύτερη δόση τον τρίτο μήνα
  • Τρίτη δόση τον έκτο μήνα

Είτε σε δύο δόσεις ως εξής:  • Πρώτη δόση τον πρώτο μήνα
  • Δεύτερη δόση τον έκτο μήνα

Έτσι θα ευνοηθούν πολίτες με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Επίδομα ύψους 2.000 ευρώ

Συνέχισε σημειώνοντας ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει την χορήγηση επιδόματος ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Το συνολικό ποσό που προϋπολογίζεται για το επίδομα του κάθε παιδιού που γεννιέται στις νέες οικογένειες, ανέρχεται στα 123 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 12 εκατ. αναμένεται να κοστίσει η μετάπτωση στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα είδη βρεφικής ηλικίας και για τα κράνη ασφαλείας.

Επίσης η υφυπουργός επανέλαβε ότι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού και πρόσθεσε ότι «από το 2020 για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, θα χορηγείται μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ», για χρήση σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής των γονέων.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.
Back to top button
Close
Close