Δευτέρα, 10 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕλλάδα | Πώς Airbnb, Booking, Expedia θα πετάξουν εκτός όλα τα... πειρατικά...

Ελλάδα | Πώς Airbnb, Booking, Expedia θα πετάξουν εκτός όλα τα… πειρατικά καταλύματα

Σφίγγει ο κλοιός για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων συνάπτουν «μαύρες» βραχυχρόνιες μισθώσεις (Airbnb), δηλαδή τα νοικιάζουν σε εκδρομείς και ξένους επισκέπτες χωρίς να τα δηλώνουν στο ειδικό Μητρώο της ΑΑΔΕ.

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Μετά την συμφωνία με τις τρεις μεγαλύτερες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης παγκοσμίως (Airbnb, Booking, Expedia), το… σαφάρι των «πειρατικών» ακινήτων γίνεται πιο εντατικό, καθώς η βάση δεδομένων για διασταυρώσεις αποκτά πολύ μεγαλύτερο περίμετρο.

Κατ’ αρχάς, εξασφαλίζεται ότι όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που διαθέτουν τα ακίνητά τους μέσα από τις πλατφόρμες, υποχρεώνονται να αποκτήσουν αριθμό μητρώου στην ΑΑΔΕ. Αυτό γίνεται υποχρεωτικό από την 1η Ιουνίου για τις νέες εγγραφές ιδιοκτητών στις πλατφόρμες. Σε ό,τι αφορά σε όσους έχουν ήδη εγγραφεί στις πλατφόρμες και δεν έχουν αποκτήσει αριθμό μητρώου, θα τους ζητηθεί να αποκτήσουν άμεσα. Αν δεν το κάνουν, τότε οι πλατφόρμες υποχρεούνται να αποστέλλουν τα πλήρη στοιχεία τους στην ΑΑΔΕ και τους αποβάλλουν, μετά από σχετική ειδοποίηση της ΑΑΔΕ.

Airbnb: Πως κυμαίνονται τα δηλωθέντα εισοδήματα ανά χρόνο

mechanical adv 2021

Οι ίδιες οι πλατφόρμες αναλαμβάνουν να παίξουν το ρόλο του… παιδονόμου, καθώς αν εντοπιστούν περιπτώσεις αδήλωτων ακινήτων, τότε κινδυνεύουν και οι ίδιες να «πέσουν» στον ελλαδικό χώρο. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο συνεχούς ενημέρωσης των πελατών τους, ιδιοκτητών/διαχειριστών ακινήτων, για τις φορολογικές υποχρεώσεις τους στην Ελλάδα και αποκλεισμού τους από τις ιστοσελίδες τους, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

apostolakis adv 2

Η πίεση που ασκείται έχει αποδώσει ήδη τους πρώτους καρπούς, παρά το ότι μέχρι πρότινος οι έλεγχοι γίνονταν με μάλλον… πρωτόγονες μεθόδους, όπως οι αυτοψίες από εφοριακούς δήθεν πελάτες. Τα δηλωθέντα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις ήταν μόλις 62 εκατ. ευρώ το 2017, το 2018 ανέβηκαν στα 182 εκατ. ευρώ και το 2019 εκτινάχθηκαν στα 286, ενώ το 2020 λόγω πανδημίας περιορίστηκαν στα 111 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχη είναι η εικόνα από τους εγγεγραμμένους στο Μητρώο της ΑΑΔΕ, καθώς από τους 86.000 το 2020, ανέβηκαν φέτος στους 94.000

Η ίδια συμφωνία εξασφαλίζει ότι η ΑΑΔΕ θα λαμβάνει από τις πλατφόρμες κάθε Φεβρουάριο όλα τα στοιχεία εισοδημάτων από βραχυχρόνια μίσθωση, του προηγούμενου έτους, με στόχο εκτεταμένες διασταυρώσεις.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr
zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble