Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκδόθηκε η απόφαση για τις 72 δόσεις – Πότε ο οφειλέτης χάνει τη ρύθμιση

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Ενεργοποιείται το θεσμικό πλαίσιο για τη ρύθμιση των οφειλών που δημιουργήθηκαν λόγω πανδημίας μεταξύ Μαρτίου 2020 – Ιούνιου 2012 – Αιτήσεις έως 31-12 2021 – Τα ποσά των μηνιαίων δόσεων – Πότε ο οφειλέτης χάνει τη ρύθμιση

Ένα βήμα πριν την έναρξη της βρίσκεται η νέα ρυθμιση των λεγόμενων κορωνοχρεών με έως 72 δόσεις. Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέγραψε τη σχετική απόφαση για ρύθμιση τμηματικής κατανβολής των χρεών της πανδημίας σε έως και 72 μηνιαίες δόσεις.

GRUPPO ΧΡΥΣΟΣ

IN AND OUT

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Η σχετική πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει ακόμα αλλά όπως προβλέπει η απόφαση Βεσυρόπουλου όταν ενεργοποιηθεί θα δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 31 -12-2021. Σε περίπτωση που η πρόσβαση σε ηλεκτρονικά μέσα δεν είναι δυνατή η αίτηση θα υποβάλλεται στην εφορία. Πάντως οι φορολογούμενοι δεν θα πρέπει να αγχώνονται, καθώς οι οφειλές παραμένουν «παγωμένες» μέχρι το τέλος του χρόνου και θα πρέπει να πληρωθούν ή να ρυθμιστούν από την 1-1-2022.

Σημειώνεται, ότι η καταβολή της πρώτης δόσης δεν μπορεί να υπρβαίνει τις 3 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνίαα αίτησης υπαγωγής στην ρύθμιση.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Ποιες οφειλές ρυθμίζονται

Οφειλές βεβαιωμένες στις εφορίες και τα Ελεγκτικά Κέντρα που, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, δεν τελούν σε καθεστώς άλλης ρύθμισης και έχουν βεβαιωθεί κατά το διάστημα από 1/3/2020 έως 31/7/2021, μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής σε έως και εβδομήντα 72 μηνιαίες δόσεις, εφόσον πληρούται ένα από τα ακόλουθα κριτήρια:

Zuper Service

α) εφόσον πρόκειται για οφειλέτες φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες, νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, που επλήγησαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 (πληττόμενοι ΚΑΔ)

β) εφόσον πρόκειται για οφειλέτες φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες:

  • είτε η σύμβαση εργασίας τους ανεστάλη για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας
  • είτε έλαβαν αποζημίωση ειδικού σκοπού με μονομερή δήλωση
  • είτε εντάχθηκαν στο μηχανισμό ενίσχυσης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
  • είτε έλαβαν μειωμένο μίσθωμα και έχουν αποζημιωθεί κατόπιν ελέγχου των δηλώσεων «COVID-19»
  • είτε ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, στο επίμαχο χρονικό διάστημα

Στη ρύθμιση υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών στις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα που, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, δεν τελούν σε καθεστώς άλλης ρύθμισης και έχουν βεβαιωθεί στο ίδιο χρονικό διάστημα, ενώ εντάσσονται ανεξαρτήτως των ανωτέρων κριτηρίων και της ημερομηνίας βεβαίωσής τους, οφειλές για τις οποίες έχει χορηγηθεί αναστολή είσπραξης και παράταση καταβολής.

Αντιθέτως, δεν μπορούν να υπαχθούν στην ευεργετική ρύθμιση ο φετινός φόρος εισοδήματος, οι οφειλές οι οποίες δεν δύνανται να ρυθμίζονται και αφορούν σε ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων που χορηγήθηκαν με τη σύσταση ειδικών αφορολόγητων αποθεματικών ή σύμφωνα με άλλες διατάξεις και δόσεις ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής, βάσει δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής.

Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης ρύθμισης δεν μπορεί να είναι κατώτερο από 30 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους, συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων, έως 1.000 ευρώ και δεν μπορεί να είναι κατώτερο από 50 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους, συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων, άνω των 1.000 ευρώ. Οι δόσεις επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 2,5%, αλλά όποιοι επιλέξουν τη ρύθμιση ως 36 δόσεις δεν θα επιβαρυνθούν ούτε με μισό ευρώ. Σημειωτέον ότι η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση που ανέρχεται σε 5%.

Απώλεια ρύθμισης

Η ρύθμιση χάνεται, με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου των οφειλών σύμφωνα με τα στοιχεία της βεβαίωσης, εάν ο οφειλέτης:

α) δεν καταβάλλει δύο συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή

β) καθυστερήσει την καταβολή των δύο τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button