Europlan
KarnagiansToyland - JumboCosmos Fashion

BOX Cafe
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφορία: Αρχίζουν τα τηλεφωνήματα για παλαιά χρέη

Ρύθμιση ή κατάσχεση για 55.000 οφειλέτες που μπαίνουν φέτος στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ - «Πάση θυσία» πρέπει να εισπραχθούν 2,7 δισ. από τα χρέη που λιμνάζουν - Έλεγχοι και διασταυρώσεις σε επιστροφές φόρων Airbnb, δηλώσεις ΦΠΑ κλπ. αποκαλύπτει ο σχεδιασμός της ΑΑΔΕ.

GMG

DROP CafePalermoTECH HUB

Εχετε κλήση από… την εφορία! Όπως αποκαλύπτει το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) φέτος θα πραγματοποιηθούν 55.000 τηλεφωνικές κλήσεις από εφοριακούς με στόχο να “υπενθυμίσουν” σε φορολογούμενους τις υποχρεώσεις τους.

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αδράνειας (λόγω πανδημίας και αναστολής πληρωμών) τα τηλέφωνα της εφορίας «θα πάρουν και πάλι φωτιά»! Στο μικροσκόπιο μπαίνουν ακόμη και όσοι έχουν οφειλές μέχρι και 500 ευρώ αλλά και όσοι δεν έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα δηλώσεις ΦΠΑ ή δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών ή άφησαν απλήρωτα ποσά ΦΠΑ ή φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ ή άλλων φόρων

Στο τηλέφωνο οι φορολογούμενοι θα ακούνε τον εφοριακό να τους ενημερώνει για το ύψος της οφειλής τους, πότε και εάν προτίθενται να πληρώσουν. Ανάλογα με την απάντηση έρχεται και η συνέχεια. Εάν ο φορολογούμενος αδυνατεί να πληρώσει ο υπάλληλος υπενθυμίζει ότι υπάρχει και η πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων. Αν δεν πληρώσει ή δεν ρυθμίσει την οφειλή του τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με αναγκαστικά μέτρα δηλαδή με δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Η Εφορία δεν περιορίζεται στις τηλεφωνικές οχλήσεις αλλά στέλνει και e-mail από διεύθυνση no.reply@taxisnet.gr να ξέρετε ότι είναι από την εφορία. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

1. Μηνύματα υπενθύμισης: Τα ηλεκτρονικά μηνύματα υπενθύμισης αφορούν την υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.

2. Μηνύματα εντοπισμού: Τα ηλεκτρονικά μηνύματα εντοπισμού απευθύνονται σε φορολογούμενους που δεν έχουν ικανοποιήσει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αποστέλλονται μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ή πληρωμής των οφειλών.

Zuper Service

Από ένα σύνολο ληξιπρόθεσμων χρεών ύψους 113 δισ. ευρώ η ΑΑΔΕ φιλοδοξεί να εισπράξει 2,7 ευρώ από το κομμάτι που αφορά τις παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές, δηλαδή αυτές που δημιουργήθηκαν πριν από το 2022. Και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το 2022 δεν σταματά εκεί! Περιλαμβάνει ελέγχους πολλών ταχυτήτων, που ξεκινούν από ένα τυχαίο δείγμα άμεσων επιστροφών φόρων και φτάνουν μέχρι τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται οι πολίτες με τις χρεωστικές και πιστωτικές τους κάρτες. Ειδικότερα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επιχειρεί να εντοπίσει ποσά επιστροφών που δόθηκαν με μαγειρεμένα δικαιολογητικά, περιπτώσεις φορολογούμενων που δήλωσαν μηδενικό ΦΠΑ ενώ είχανε τζίρο αλλά κι άλλους που πλήρωσαν λιγότερο ΦΠΑ σε σχέση με αυτά που εισέπραξαν. Στην διαδικασία των διασταυρώσεων θα αξιοποιηθούν και εμβάσματα από αλλοδαπές αρχές ενώ θα πραγματοποιηθούν και πολλοί τελωνειακοί.

Από κόσκινο θα περάσουν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb αλλά και οι δαπάνες όσων θεωρούνται οτι ξοδεύουν περισσότερα σε σχέση με τα εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία.
Από τους 76.900 φορολογικούς ελέγχους και διασταυρώσεις που περιγράφονται στο σχέδιο της ΑΑΔΕ υπολογίζεται ότι θα βεβαιωθούν φόροι ύψους 1,8 δισ ευρώ αν και ο πήχης των εισπράξεων κατεβαίνει στα 800 εκατ ευρώ.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button