ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση ενοικίων: Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες για να αποζημιωθούν

Επτά σημεία πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων, οι οποίες αναγκάστηκαν να αποδεχθούν μείωση 40% στα συμφωνηθέντα με τους μισθωτές τους ενοίκια, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι ιδιοκτήτες που έχουν μισθώσει το ακίνητό τους σε ενοικιαστή που δικαιούται μείωση ενοικίου κατά 40% πρέπει να χρησιμοποιήσουν την ειδική εφαρμογή του Taxisnet για να υποβάλουν σχετική δήλωση, έτσι ώστε να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου που περιλαμβάνουν αναστολή πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων και μείωση φόρου.

caffeine adv2020b

Η έκπτωση φόρου από τη στιγμή που θα κατοχυρωθεί θα μπορεί να συμφηφιστεί με οφειλές του ιδιοκτήτη από φόρο εισοδήματος και ΕΝ.Φ.Ι.Α. Δηλαδή η έκπτωση φόρου θα μπορεί να μειώνει ισόποσα ή ακόμη και να μηδενίζει, αν είναι πολύ μεγάλη, ολόκληρη την οφειλή του φόρου εισοδήματος. Σε περίπτωση δε που μετά από μηδενισμό της οφειλής του φόρου εισοδήματος περισσεύει ποσό έκπτωσης, αυτό θα μπορεί να αφαιρεθεί από τον φετινό ΕΝ.Φ.Ι.Α. Όλοι οι συμψηφισμοί θα γίνονται αυτόματα από το σύστημα TAXISnet.

1) Οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων, των οποίων το μίσθωμα έχει μειωθεί κατά 40% με βάση τις ισχύουσες διατάξεις που αφορούν μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 για να κατοχυρώσουν την έκπτωση φόρου που ισοδυναμεί με το 30% της απώλειας εισοδήματος που υπέστησαν εξαιτίας του «κουρέματος» των μισθωμάτων, πρέπει να υποβάλουν δήλωση περί μεταβολής του μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, κατά περίπτωση, η οποία ονομάζεται «Δήλωση Covid».

neratzoulis neo

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button