ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν υπάρχει σωτηρία για τους συνταξιούχους

Νέες περικοπές των παλαιών, καταβαλλόμενων, συντάξεων όλων των ασφαλιστικών ταμείων βρίσκονται καθοδόν, μετά την κατάρρευση των νέων συντάξεων, τη μετατροπή των επικουρικών σε φιλοδωρήματα, την εκτόξευση των ασφαλιστικών εισφορών και την κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Οι Θεσμοί είναι ανυποχώρητοι στην εφαρμογή των συμπεφωνημένων. Έτσι οι «σκληρότερες μειώσεις συντάξεων», που θα φτάνουν ακόμα και στο 18%, θα “εμφανιστούν” στην καταβολή των συντάξεων που θα γίνει τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους και αφορά τον Ιανουάριο του 2019.

Χαρακτηρίζονται «οι σκληρότερες» επειδή αφορούν και χαμηλοσυνταξιούχους, κυρίως τους προερχόμενους από το πρώην ΤΕΒΕ. Η μείωση κατά 18% της σύνταξης μπορεί να φτάσει και τα 300 ευρώ μηνιαίως, ποσό το οποίο θα αφαιρεθεί από τις “προσωπικές διαφορές” που θα προκύψουν με τον επανυπολογισμό των συντάξεων.

Την κανονική εφαρμογή των μέτρων από τον Ιανουάριο του 2019 παραδέχτηκε ο καθ’ ύλην αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας κ. Τ. Πετρόπουλος, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν μειώσεις και σε συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ. Εκτίμησε ότι το ποσοστό της μείωσης θα κυμανθεί από 1% ως 18% και ότι δε θα υπερβεί το ποσοστό αυτό. Μάλιστα, υποστήριξε ότι το 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αλλά το 25%-30% αυτών.CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close