ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΗ: Τέλος στην έκπτωση 10% στους συνεπείς πελάτες

Η διάσωση της ΔΕΗ φαίνεται πως περνάει μέσα από την τσέπη των καταναλωτών, με την διοίκηση της εταιρείας να σκέφτεται την κατάργηση της έκπτωσης 10% που απολάμβαναν οι συνεπείς πελάτες, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα».

Ενα δεύτερο σενάριο, κατά το ίδιο δημοσίευμα, είναι να μειωθεί το ποσοστό έκπτωσης, από το 10% που ισχύει σήμερα για τους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ. Υπολογίζεται ότι με την κατάργηση -ή και το «κούρεμα»- της έκπτωσης η ΔΕΗ μπορεί να ενισχύσει τα έσοδά της έως και κατά 180 εκατ. ευρώ ετησίως.

brands heaven2021

Οπως αναφέρουν «Τα Νέα», κεντρικός στόχος της νέας τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ είναι η τελική αξία του λογαριασμού (ανταγωνιστικές και ρυθμιζόμενες χρεώσεις) να μη μεταβληθεί, παρά τις όποιες μεταβολές αποφασιστούν στις τιμές της κιλοβατώρας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, προ ημερών, είχε επισημάνει την κρισιμότητα της κατάστασης της ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι χρειάζεται να βρεθούν επειγόντως, σε διάστημα 45 ημερών, 750 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχυθεί η ρευστότητα της επιχείρησης.

neratzoulis neo

Σε αυτή την κατεύθυνση, ένα επιπλέον μέτρο που εξετάζεται είναι και οι αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος, σε ό,τι αφορά το ανταγωνιστικό σκέλος του λογαριασμού, με στόχο, ωστόσο, οι καταναλωτές να μη πληρώνουν παραπάνω.

Σχολιάζοντας τις επικείμενες αυξήσεις, ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης είχε δηλώσει ότι «αυτή η αναπροσαρμογή προς τα πάνω στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα ισοσταθμιστεί, θα εξισορροπηθεί με δυο μειώσεις. Μια μείωση που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση για τον ΦΠΑ στο ρεύμα και από άλλη μια μείωση που θα κάνουμε εμείς στο λεγόμενο ΕΤΜΕΑΡ, που είναι αυτά που πληρώνουν οι καταναλωτές για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)».
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button