ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΗ: Τέλος στην έκπτωση 10% στους συνεπείς πελάτεςΗ διάσωση της ΔΕΗ φαίνεται πως περνάει μέσα από την τσέπη των καταναλωτών, με την διοίκηση της εταιρείας να σκέφτεται την κατάργηση της έκπτωσης 10% που απολάμβαναν οι συνεπείς πελάτες, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα».Ενα δεύτερο σενάριο, κατά το ίδιο δημοσίευμα, είναι να μειωθεί το ποσοστό έκπτωσης, από το 10% που ισχύει σήμερα για τους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ. Υπολογίζεται ότι με την κατάργηση -ή και το «κούρεμα»- της έκπτωσης η ΔΕΗ μπορεί να ενισχύσει τα έσοδά της έως και κατά 180 εκατ. ευρώ ετησίως.

Οπως αναφέρουν «Τα Νέα», κεντρικός στόχος της νέας τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ είναι η τελική αξία του λογαριασμού (ανταγωνιστικές και ρυθμιζόμενες χρεώσεις) να μη μεταβληθεί, παρά τις όποιες μεταβολές αποφασιστούν στις τιμές της κιλοβατώρας.Ο Κωστής Χατζηδάκης, προ ημερών, είχε επισημάνει την κρισιμότητα της κατάστασης της ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι χρειάζεται να βρεθούν επειγόντως, σε διάστημα 45 ημερών, 750 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχυθεί η ρευστότητα της επιχείρησης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ένα επιπλέον μέτρο που εξετάζεται είναι και οι αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος, σε ό,τι αφορά το ανταγωνιστικό σκέλος του λογαριασμού, με στόχο, ωστόσο, οι καταναλωτές να μη πληρώνουν παραπάνω.

Σχολιάζοντας τις επικείμενες αυξήσεις, ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης είχε δηλώσει ότι «αυτή η αναπροσαρμογή προς τα πάνω στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα ισοσταθμιστεί, θα εξισορροπηθεί με δυο μειώσεις. Μια μείωση που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση για τον ΦΠΑ στο ρεύμα και από άλλη μια μείωση που θα κάνουμε εμείς στο λεγόμενο ΕΤΜΕΑΡ, που είναι αυτά που πληρώνουν οι καταναλωτές για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)».

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close