ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτά είναι τα πρώτα μέτρα των τραπεζών για την στήριξη των επιχειρήσεων


Τελευταία ενημέρωση:

Με θετική και άμεσή της παρέμβαση η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ανακοίνωσε πριν από λίγο,  την απόφαση των Ελληνικών Τραπεζών μελών της, να στηρίξουν ενεργά την ελληνική οικονομία, στην κρίση του κορωνοϊού.Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Ελληνικές Τράπεζες, μέλη της ΕΕΤ, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και συνεργάζονται με την Κυβέρνηση και τις Εποπτικές Αρχές, ώστε να συμβάλλουν με όσες δυνάμεις διαθέτουν  στην αντιμετώπιση της αρνητικής αυτής συγκυρίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες – μέλη της ΕΕΤ, λαμβάνοντας υπόψη την ευελιξία που παρέχουν οι εποπτικές αρχές υπό τις παρούσες ακραίες συνθήκες,  ανακοινώνουν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων τα οποία περιλαμβάνουν  αναστολή  καταβολής των δόσεων  κεφαλαίου (χρεωλύσια)  που οφείλονται από σήμερα  μέχρι,   τουλάχιστον, την  30η/9/2020. Η διευκόλυνση αφορά νομικά πρόσωπα που ανήκουν σε κλάδους, οι οποίοι πλήττονται άμεσα από την παρούσα κρίση.

Συγκεκριμένα, οι παραπάνω δανειολήπτες δύνανται να αιτηθούν τη μεταγενέστερη καταβολή χρεωλυσίων, με παράταση της διάρκειας των πιστώσεων, αρκεί τα δάνειά τους να ήταν ενήμερα την 31η/12/2019.  Για το χρονικό διάστημα της παραπάνω αναστολής, οι συμβατικοί τόκοι καταβάλλονται κανονικά.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με την τράπεζα συνεργασίας τους, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα.

Η ρύθμιση αυτή αφορά οριζόντια όλες τις επιχειρήσεις, και του Τουρισμού και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τις τελευταίες ημέρες, που υπήρξαν επαφές της ΕΕΤ με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, για τις δανειακές υποχρεώσεις των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, το κλίμα ήταν καλά και η διάθεση των τραπεζών θετική απέναντι στον κλάδο.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Close
Close