ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από το 24% στο 13% ο ΦΠΑ για τα κράνη

Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά ελάχιστες ώρες για να ανακοινωθεί και επίσημα κάτι που είχε προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο υπουργείο Μεταφορών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει ότι έρχονται φορολογικά κίνητρα για την αγορά κράνους, προκειμένου να εκλείψει το φαινόμενο οδήγησης δικύκλου χωρίς το προστατευτικό κράνος.

caffeine adv2020b

Τελικά το φορολογικό κίνητρο ήταν η μείωση του ΦΠΑ στην αγορά κράνους, κάτι που ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Υστερα από συνεννόηση του Πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και σε συνέχεια της δέσμευσής του για τη χορήγηση φορολογικών κινήτρων που αφορούν τη χρήση κράνους από τους δικυκλιστές, γίνεται γνωστό ότι ο ΦΠΑ για τα κράνη μειώνεται από το 24% στο 13%. Η σχετική διάταξη θα ενταχθεί στο δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης».

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button