ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδο στην τιμή του πετρελαίου

Ο ΟΠΕΚ αποφάσισε την αύξηση της παραγωγής στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίασή του. Ωστόσο αυτό δεν έδειξε να αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά πετρελαίου, η οποία άλλωστε είχε ήδη προεξοφλήσει (και αποτιμήσει) την αύξηση αυτή, κάτι που αποτυπώθηκε στην βουτιά των τιμών τις προηγούμενες ημέρες.

Έτσι οι επενδυτές προτίμησαν να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην αισιοδοξία του καρτέλ για την πορεία της ζήτησης πετρελαίου.

Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Ιουλίου 2018 για το αμερικανικό ελαφρύ αργό να ενισχυθεί 4,7% και να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 68,71 δολαρίων.

Σε ανάλογη διάθεση ράλι βρέθηκε και το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Αυγούστου 2018 για το Brent, με κέρδη 2,4% στα 75,52 δολάρια το βαρέλι.Βάσει των εκτιμήσεων της αγοράς η Σ. Αραβία θα προχωρήσει σε αύξηση της ημερήσιας παραγωγής της κατά ένα εκατ. βαρέλια, ενώ το Ιράκ κατά 770.000 βαρέλια.

Παράλληλα οριακή μείωση, μετά από τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες αύξησης, κατέγραψαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (22/6/2018) η Baker Hughes.

Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν κατά μία την τρέχουσα εβδομάδα (έως 22/6), στις 862, από 863 την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου μειώθηκε κατά έξι, στις 188, έναντι των 194 της προηγούμενης εβδομάδας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών μειώθηκε κατά επτά, στις 1.052, από 1.059 την προηγούμενη εβδομάδα.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close