ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοδικά συνεχίζει η τιμή του πετρελαίου

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Μαρτίου, πρόσθεσε 8 σεντς ή 0,2%, στα 54,38 δολάρια το βαρέλι

Ανοδικά για τρίτη ημέρα συνεχίζει η τιμή του αργού, λαμβάνοντας ώθηση τόσο από την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να προχωρήσει σε εθελοντική μείωση της παραγωγής, αλλά και της αισθητής πτώσης των αποθεμάτων αργού στις αποθήκες των ΗΠΑ.

caffeine adv 2021

Τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ κατέδειξαν την Τετάρτη μείωση κατά 8 εκατ. βαρέλια, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Ιανουαρίου, έναντι προβλέψεων για μείωση 1,2 εκατ. βαρελιών που προέβλεπαν αναλυτές της IHS Μarkit.

Νωρίτερα εντός της εβδομάδας, η Σαουδική Αραβία προκάλεσε έκπληξη στους traders ανά τον κόσμο, ανακοινώνοντας περικοπές στην παραγωγή της κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

neratzoulis neo

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Μαρτίου, πρόσθεσε 8 σεντς ή 0,2%, στα 54,38 δολάρια το βαρέλι. Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 20 σεντς ή 0,4%, κλείνοντας στα 50,83 δολ. το βαρέλι.

Σχετικά άρθρα

Back to top button