Κυριακή, 16 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑναζητώντας «χρυσές» συμφωνίες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Αναζητώντας «χρυσές» συμφωνίες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός, αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι- αστραπή, εν μέσω πανδημίας, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δεν σχετίζεται μόνο με τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων στο γεωπολιτικό επίπεδο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ήδη “ζεστές” συζητήσεις για επενδύσεις, μπορούν να περάσουν σε άλλο επίπεδο, με “όχημα” το κρατικό επενδυτικό fund Mubadala.

Η παρουσία- εκτός του Ν. Δένδια- του υπουργού Ανάπτυξης και του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για την εξωστρέφεια, Κ. Φραγκογιάννη επιβεβαιώνει τη διάθεση της ελληνικής πλευράς να επιταχύνει τις εξελίξεις, με τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι πέρα από το ενδιαφέρον του Ελληνικού Δημοσίου να προσελκύσει τα “πετροδόλαρα” των ΗΑΕ, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στον τομέα της Ενέργειας και του Τουρισμού, διερευνούν τη δυνατότητα παρουσίας στα Εμιράτα.

mechanical adv 2021

Από την άλλη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα Εμιράτα ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Υγεία, στον Τουρισμό, στις υποδομές, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η εξέλιξη των συζητήσεων για τη “διασφάλιση της διατροφικής αλυσίδας”, που σύμφωνα με πληροφορίες “καίει” τα Εμιράτα.

To επενδυτικό fund Mubadala

apostolakis adv 2

Αναμφίβολα, αυτό που… εξιτάρει είναι το κρατικό επενδυτικό fund Mubadala, του οποίου επικεφαλής είναι ο πρίγκηπας διάδοχος Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan και αντιπρόεδρος ο έτερος πρίγκηπας Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan. Πρόκειται για ένα επενδυτικό σχήμα με παρουσία σε πάνω από 50 χώρες, το οποίο έχεις ως στόχο να διασφαλίσει ροές εσόδων στα Εμιράτα, που να ενισχύουν τη στροφή της τοπικής οικονομίας σε πεδία εκτός πετρελαίου. Τα μεγέθη του fund είναι εντυπωσιακά. Διαχείριση στοιχείων ενεργητικού άνω των 232 δισ δολαρίων, με αλματώδη αύξηση- σχεδόν 100%- σε μια τριετία, έσοδα που ξεπερνούν τα 14 δισ δολάρια και επενδύσεις 18,5 δισ δολαρίων!

Το 38% των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζεται το Mubadala βρίσκεται στη Β. Αμερική, ενώ η Ευρώπη έχει “απορροφήσει” το 20%. Από το “βαρύ” του portfolio ξεχωρίζουν η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου αντικαρκινικού κέντρου 17.000 τ.μ. στα πρότυπα της αντίστοιχης κλινικής του Cleveland, η επένδυση στην AMD που απέφερε πέρσι 4,3 δισ δολάρια, η επένδυση 1,7 δισ δολαρίων στην εταιρία εξορύξεων Equinox Gold, η στρατηγική συμμαχία με το Carlyle Group στoν ευρωπαϊκό ενεργειακό κολοσσό της Cepsa, η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της ισπανικής Enagas, η συμφωνία συνεργασίας ύψους 6,5 δισ δολαρίων με τη Rools- Royce.

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble