ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναστολή του μέτρου αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά μέχρι το τέλος του 2018

Τελευταία ενημέρωση:

Ως μια ένδειξη ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει δρόμο να κάνει μέχρι να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πιστωτών χαρακτηρίζει το Bloomberg τον γερμανικό «πάγο» για την εκταμίευσης της δόσης των 15 δισ. ευρώ μετά την ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού για αναστολή του μέτρου αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά μέχρι το τέλος του 2018.

Τo Bloomberg επικαλείται εσωτερικό έγγραφο στο οποίο η Γερμανία επέμενε να βρεθούν από αλλού – ακόμα και από τις στρατιωτικές δαπάνες – τα 28 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται ότι θα είναι το κόστος από την αναστολή του συγκεκριμένου μέτρου.

Τονίζει, μάλιστα, τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ ότι «είναι ένα σημαντικό βήμα που ελπίζουμε ότι θα ενεργοποιήσει τη Γερμανίη ελληνικύ κυβέρνηση δέχθηκε να αυξήσει το ΦΠΑ στο τέλος του έτους και να αποζημιώσει για τα χαμένα έσοδα.

Σύμφωνα με το Bloomberg «η υλοποίηση των δεσμεύσεων προκειμένου να αποκατασταθεί η οικονομική κυριαρχία μπορεί να εξελιχθεί σε πρόκληση καθώς μια πιθανή διαμάχη με τους δανειστές θα μπορούσε να περιπλέξει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων».

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close