ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδρομικά: 400.000 ένστολοι απαλλάσσονται από το «χαράτσι» αλληλεγγύης

Με το πρώτο καλημέρα το υπουργείο Οικονομικών σπεύδει να «φρενάρει» την υποβολή δηλώσεων Ε1 από τους ένστολους, διαρρέοντας την πληροφορία ότι ετοιμάζεται να καταθέσει ρύθμιση στη Βουλή, με την οποία θα τους απαλλάσσει από Εισφορά Αλληλεγγύης για τα αναδρομικά που έλαβαν τον Δεκέμβριο του 2018 και θα την πλήρωναν με το φετινό εκκαθαριστικό.

Αναδρομικά: 400.000 ένστολοι απαλλάσσονται από το «χαράτσι» αλληλεγγύης 2

Αν κάποιος ένστολος δηλαδή, είχε καταθέσει από χθες ήδη την φορολογική του δήλωση –ή την καταθέσει πριν ψηφιστεί η νέα ρύθμιση- θα έβλεπε στο εκκαθαριστικό του ότι επιβαρύνεται με ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα αναδρομικά που εισέπραξαν τον Δεκέμβριο.

Το «δώρο» της τελευταίας στιγμής από την κυβέρνηση, αφορά περίπου 400.000 εν ενεργεία και συνταξιούχους του Δημοσίου. Προβλέπει ότι η φορολογική υποχρέωση για τα αναδρομικά που πήραν εξαντλήθηκε με την παρακράτηση 20% που έγινε κατά την καταβολή των αναδρομικών.

Αναδρομικά: 400.000 ένστολοι απαλλάσσονται από το «χαράτσι» αλληλεγγύης 3

Το θέμα της «διπλής» φορολόγησης είχε επισημανθεί από τον Δεκέμβριο ήδη με ρεπορτάζ, αλλά μετά από τρεις μήνες σιγής στο υπουργείο Οικονομικών αποφάσισαν να μπουν στη διαδικασία να απαλλάξουν το νόμο.

Εξακολουθεί όμως η κυβέρνηση να σιωπά για το τι θα γίνει με τα λάθη που έχουν διαπιστωθεί στο ύψος των αναδρομικών που κατεβλήθησαν στους δικαιούχους, με συνέπεια σε κάποιες περιπτώσεις να ζητούνται και λεφτά πίσω από πρόσωπα που εισέπραξαν παραπάνω χρήματα, χωρίς να έχει κινηθεί αντίστοιχα διαδικασία καταβολής επιπλέον ποσόν σε όσα τυχόν έλαβαν λιγότερα από όσα δικαιούντο.CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close