Πέμπτη, 15 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑλέξης Τσίπρας | Δέσμη μέτρων για επανεκκίνηση της εστίασης

Αλέξης Τσίπρας | Δέσμη μέτρων για επανεκκίνηση της εστίασης

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Τα προβλήματα και την αγωνία για το μέλλον της εστίασης συζήτησαν με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα εκπρόσωποι του κλάδου (Estiasigreece) και παρουσίασαν την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.  Στην συζήτηση συμμετείχαν ο τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων,  Αλέξης Χαρίτσης και η τομεάρχης Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου. Προτείνεται δέσμη μέτρων για επανεκκίνηση της εστίασης.
Το παρατεταμένο lockdown (αποτυχημένο εκ του του τραγικού αποτελέσματος που βιώνουμε) μαζί με τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης (διαρκώς μειούμενα ποσά και μάλιστα σε δανεικά), έχουν οξύνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο κλάδος. Ιδιαίτερα στο νομό μας, που ο κλάδος της εστίασης είναι μία από τις σημαντικότερες οικονομικές δραστηριότητες, με πολύ μεγάλη συμβολή στην απασχόληση, έχει πληγεί διπλά και λόγω των περιορισμών της πανδημίας και λόγω της μεγάλης μείωσης του τουρισμού. Στην συνάντηση συμμετείχαν από την Π.Ε. Λασιθίου, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ – Εστίασης Ιεράπετρας κ. Μανώλης Μιχελαράκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης – Ψυχαγωγίας Σητείας κ. Μανώλης Αγγελάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι “ο κλάδος της εστίασης είναι από τους βαρύτερα πληττόμενους, όχι μόνο σε εθνικό αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο  σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στη Γερμανία, έτυχε ουσιαστικής στήριξης με επιδότηση ως και 70% του χαμένου τζίρου για όσο υπολειτουργούσε. Σήμερα, είναι ένας κλάδος που βρίσκεται στα όρια και φοβάμαι ότι βρισκόμαστε στην φάση που κάποιοι στην εστίαση θα έχουν μεγάλη δυσκολία να επανεκκινήσουν. Εμείς είχαμε άλλη αντίληψη, εμπροσβαρούς στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων προκειμένου να αντέξουν αλλά κυρίως να συγκρατηθεί η ύφεση. Διότι η ύφεση είναι σαν δίνη, αν σε πάρει σε βυθίζει όλο και περισσότερο προς τα κάτω.”

mechanical adv 2021

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

apostolakis adv 2

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε δέσμη μέτρων για την «βιώσιμη επανεκκίνηση» των επιχειρήσεων:

  • Μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα για όλο τον κλάδο σε εθνικό επίπεδο.
  • Να επιδοτηθεί με την επανέναρξη  η εργασία και όχι η αναστολή της εργασίας,  με κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών  για την περίοδο μετά το lock down.
  • Να μειωθεί το ΦΠΑ στο 6% ειδικά για την εστίαση.
  • Γενναία ρύθμιση των πανδημικών χρεών.

Προϋπόθεση βιώσιμης επανεκκίνησης η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους.
Ειδικά στο θέμα του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία, όπως διευκρίνισε ο Αλέξης Τσίπρας, «θα πρέπει να αφορά και φορολογικές υποχρεώσεις αλλά και το ιδιωτικό χρέος της κρίσης στα πρότυπα της ρύθμισης που είχε κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν είχαμε βγει από το μνημόνιο για τα χρέη στις ασφαλιστικές εισφορές», υπενθυμίζοντας ότι προέβλεπε «κούρεμα ονομαστικού χρέους ως και 40% μεσοσταθμικά και ρύθμιση με 120 δόσεις για το υπόλοιπο».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble