Οικονομία

ΑΑΔΕ | Δικαίωμα ένστασης για όσους δεν έλαβαν επιστρεπτέες και επιδοτήσεις

«Όποιος προλάβει-πρόλαβε» μέσα στην εβδομάδα να κάνει ένσταση, για να διεκδικήσει την επιστρεπτέα προκαταβολή που έχασε.

Η ΑΑΔΕ άνοιξε ειδική εφαρμoγή και αποστέλλει βροχηδόν ειδοποιητήρια σε εκατοντάδες χιλιάδες «κομμένους» των επιστρεπτέων προκαταβολών του παρελθόντος, για να τους ενημερώσει ότι τώρα πλέον έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ένσταση και αίτηση επανεξέτασης της αιτήσεώς τους για τις Επιστρεπτέες 3-7, εφόσον αυτή απερρίφθη.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Επί ενάμισι χρόνο είχαν απορριφθεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο αιτήσεις χορήγησης επιστρεπτέων προκαταβολών. Αν και δεν πήραν τότε τα λεφτά που ήλπιζαν και περίμεναν, τις τελευταίες μέρες εμφανίζεται ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ στις e-Κοινοποιήσεις στο myTaxisnet των φορολογουμένων, με την οποία ανακοινώνει στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις ότι η αίτηση που υπέβαλαν πολλούς μήνες πριν (πχ τον Νοέμβριο του 2020) απορρίφθηκε.

Και επιπλέον τους καλεί, αν θέλουν, να υποβάλλουν αίτημα επανεξέτασης στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ mybusinesssupport «εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την παρούσα ενημέρωση». Αντίστοιχη ειδοποίηση στέλνει η ΑΑΔΕ και με email!


Ποιοι και πώς θα πάρουν τα λεφτά

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Η ουσία είναι πάντως ότι οι υποψήφιοι αποκτούν δικαίωμα ενημέρωσης και εναντίωσης στην απόρριψή του. Θα μπουν στο MyBusinessSupport της ΑΑΔΕ και θα επιλέξουν εναντίωση στην απόρριψη της αίτησής τους και επανεξέτασή της.

Στα αιτήματα επανεξέτασης θα τους ζητηθούν 3 πράγματα:

  • σε ποιο γύρο Επιστρεπτέας έκαναν αίτηση και αυτή απορρίφθηκε
  • για ποιον λόγο θεωρούν ότι κακώς κόπηκαν ενώ δεν έπρεπε
  • να στείλουν συνημμένα τα δικαιολογητικά που στηρίζουν την ένσταση και το αίτημα λήψης των κρατικών ενισχύσεων που στερήθηκαν.

Με τον τρόπο αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα συλλέξουν τα στοιχεία που θα υποβληθούν και στη συνέχεια θα επανεξετάσουν τα αιτήματα στη βάση των νέων δεδομένων, προκειμένου να απορρίψουν ή να δικαιώσουν τους υποψήφιους για την παροχή βοήθειας επαγγελματίες ή επιχειρήσεις.


Σχετικά άρθρα

Back to top button