ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με 534 ευρώ και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για τον Μάιο

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες, που παρέμειναν κλειστοί τον μήνα Μάιο και αναμένεται η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.

Σημειώνεται ότι από το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησε η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού συνολικού ύψους 534 ευρώ σε 526.051 εργαζόμενους-δικαιούχους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ήταν σε αναστολή τον Μάιο, λόγω κορονοϊού.

caffeine adv2020b

Πρόκειται για μια απόφασή που περίμεναν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού είχαν προηγηθεί δηλώσεις από αξιωματούχους της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις οποίες  δικαιούχοι των 534 ευρώ θα είναι όσοι είχαν λάβει την αποζημίωση των 800 ευρώ. Οι αποφάσεις όμως που είχαν δημοσιευθεί μέχρι πρότινος αφορούσαν μόνο στους εργαζομένους σε καθεστώς αναστολής σύμβασης.   Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, «ανοίγει αυτές τις ημέρες η πλατφόρμα, υπογράψαμε την ΚΥΑ μέσα στο Σαββατοκύριακο, για το αντίστοιχο χρηματικό ποσό για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ήταν κλειστοί τον μήνα Μάιο».

Η καταβολή της αποζημίωσης υπολογίζεται ότι αφορά περίπου 200.000 επαγγελματίες ενώ το κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό ανέρχεται σε 110 εκατ. ευρώ.

neratzoulis neo

Οι δικαιούχοι θα εισπράξουν έκτακτη ενίσχυση 18 ευρώ για κάθε ημέρα που παρέμειναν κλειστοί από την 1η Μαΐου και μετά.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button