Σάββατο, 15 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΒρέθηκε η βασιλική αυλή όπου χόρεψε η Σαλώμη ζητώντας το κεφάλι του...

Βρέθηκε η βασιλική αυλή όπου χόρεψε η Σαλώμη ζητώντας το κεφάλι του Ιωάννη του Βαπτιστή;

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Μια αρχαιολογική ανακάλυψη  η οποία, εάν τελικά επιβεβαιωθεί, θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της παγκόσμιας ιστορίας αλλά και του χριστιανισμού είδε το φως της δημοσιότητας. Ομάδα ερευνητών ισχυρίζεται πως εντόπισε, σε ένα φρούριο στην Ιορδανία, την βασιλική αυλή του ανακτόρου του βασιλιά Ηρώδη όπου ελήφθη η απόφαση να αποκεφαλιστεί ο Ιωάννης ο Βαπτιστής.

Salomi_maketa2
mechanical adv 2021

Οι παραπάνω ισχυρισμοί, οι οποίοι δημοσιεύονται σε μια νέα έκδοση ομάδας ερευτητών της περιοχής της Νεκράς Θάλασσας, αφορούν σε έναν έναν χώρο που η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στο φως από το 1980 δεν είχε, ωστόσο, συνδεθεί μέχρι σήμερα με το παλάτι του Ηρώδη και τον θάνατο του προφήτη που είχε προαναγγείλει την έλευση του Ιησού Χριστού στη γη.

apostolakis adv 2
Ioannis_1

Ο αποκεφαλισμός του Ιωάννη του Βαπτιστή, που τοποθετείεται χρονικά μεταξύ  29 και 31 μ.Χ , έχει καταγραφεί ως γεγονός τόσο στις θρησκευτικές όσο και στις ιστορικές γραφές. Η γνωστότερη εκδοχή της είναι αυτή που παρουσιάζει η  Βίβλος με τον πασίγνωστο σαγηνευτικό χορό της Σαλώμης, ανήμερα των γενεθλίων του Ηρώδη ο οποίος,  έχοντας μαγευτεί από την απαράμιλλη χορευτική γοητεία της, δέχτηκε να τής δώσει αυτό που ζήτησε, δηλαδή το κεφάλι του προφήτη που βάπτιζε χριστιανούς τους ανθρώπους και κήρρυτε τον λόγο του Θεού.

Από την άλλη πλευρά ο Εβραίος λόγιος, ιστορικός και αγιολόγος Ιώσηπος Φλάβιος, ο οποίος κατέγραψε την ιστορία των Ιουδαίων στο βιβλίο του «Ιουδαϊκή Αρχαιολογία», απέδιδε τον αποκεφαλισμό του Ιωάννη, σε περιοχή που ταυτίζεται με αυτήν της ανακάλυψης, στο φόβο του Ηρώδη πως η ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή του στα πλήθη, πιθανότατα, να έβαζε σε κίνδυνο το θρόνο του.

Salom_maketa

Η ομάδα των ερευνητών επιμένει πως η κυκλική αυλή που βρίσκεται σε ένα σημείο στην άκρη του Κάστρου ταυτίζεται με την πίστα όπου η Σαλώμη χόρεψε τον θρυλικό Χορό των Εννέα Πέπλων χάρη στον οποίο κατάφερε να κάμψει τις αρχικές αναστολές του Ηρώδη πείθοντάς τον τελικά να αποκεφαλίσει των Ιωάννη τον Βαπτιστή. Οι ισχυρισμοί τους, ωστόσο, έχουν διχάσει την παγκόσμια αρχαιολογική και επιστημονική κοινότητα καθώς είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για μια τέτοια σύνδεση.

Στο βιβλίο πάντως, εκτός από τα κείμενα με τα στοιχεία της έρευνας και την αξιολόγησή τους, υπάρχουν και πολλές σημερινές φωτογραφίες της περιοχής οι οποίες παρατίθενται προς σύγκριση με μακέτες που αναπαριστούν την αυθεντική εικόνα του ανακτόρου του Ηρώδη σε μια προσπάθειες να υπογραμμιστούν οι ομοιότητές τους.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble