Πολιτισμός

Βρέθηκαν αντικείμενα της Μυκηναϊκής εποχής στην Αλικαρνασσό

Νέα αντικείμενα από τη Μυκηναϊκή εποχή ήρθαν το φως κατά τη διάρκεια ανασκαφών που διεξάγονται στην Αλικαρνασσό, στη νοτιοδυτική Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις της Εμέλ Οζκάν, διευθύντριας του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Κατά τους ειδικούς, τα νέα ευρήματα θα ρίξουν περισσότερο φως στην ιστορία της περιοχής, όπου στην αρχαιότητα βρισκόταν το περίφημο Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού, ο τάφος του σατράπη Μαύσωλου, ένα από τα 7 θαύματα του τότε κόσμου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στην περιοχή, εξάλλου, υπάρχει και το κάστρο των Ιωαννιτών ιπποτών του 15ου αιώνα, όπου από το 2012 λειτουργεί το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με την αγγλική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, η διευθύντρια του μουσείου, Εμέλ Οζκάν, δήλωσε ότι τα ευρήματα είναι 49 και ότι πλέον όλα τα υπόλοιπα μυκηναϊκά αντικείμενα του μουσείου ανέρχονται σε 248.


«Έτσι το μουσείο μας γίνεται το πιο πλούσιο στα μυκηναϊκά αντικείμενα μεταξύ των τουρκικών μουσείων», φέρεται να δήλωσε η ίδια.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Η κα Οζκάν είπε επίσης ότι τα ευρήματα χρονολογούνται πριν από 3.500 χρόνια και πως είναι πολύ σημαντικά. «Οι αμφορείς και τα κτερίσματα που βρέθηκαν στις ανασκαφές αποδεικνύουν ότι η περιοχή της νεκρόπολης ανήκει στην πρώιμη Εποχή του Χαλκού και ότι η εγκατάσταση είναι από τις αρχαιότερες στην περιοχή της δυτικής Ανατολίας». Συμπλήρωσε, δε, ότι το σκελετικό υλικό που βρέθηκε θα μελετηθεί από ανθρωπολόγους και ότι τα ευρήματα θα εκτεθούν.

iefimerida.gr


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button