ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βικτόρια Χίσλοπ: Τα γυρίσματα της νέας της σειράς στον Άγιο Νικόλαο

Πότε ξεκινούν και πού τα γυρίσματα για τη μεταφορά του βιβλίου της Χίσλοπ;

Στην τελική ευθεία για την έναρξη των γυρισμάτων βρίσκεται μία από τις πιο φιλόδοξες παραγωγές της ΕΡΤ, βασισμένη στο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ.

Ο λόγος για την «Καρτ ποστάλ», τη νέα σειρά μυθοπλασίας που ετοιμάζει η δημόσια τηλεόραση για την επόμενη σεζόν.

caffeine adv2020b

Πρωταγωνιστής -και συνδετικός κρίκος- της σειράς θα είναι ο Ανδρέας Κωνσταντίνου (Μικρά Αγγλία, Συννεφιασμένη Κυριακή, Τελευταίο σημείωμα, Ευτυχία κ.ά.), που έγινε ευρύτερα γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό ως Σέργιος στις «Άγριες Μέλισσες».

Ο Τζόζεφ -όπως θα είναι το όνομά του στη σειρά- είναι ένας Έλληνας, ο οποίος κατοικεί στη Βρετανία και αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα του.

neratzoulis neo

Μέσα από την Οδύσσειά του, ανακαλύπτουμε έναν διαφορετικό κόσμο, έναν νέο για εκείνον πολιτισμό. Ένα παζλ από διαφορετικές ιστορίες, συναντήσεις, περιπλανήσεις και περιπέτειες συνθέτουν την εικόνα της σημερινής Ελλάδας, που τόσο αγαπά η συγγραφέας.

Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων των 12 αυτοτελών ιστοριών της σειράς, οι οποίες θα διαδραματίζονται στην Ελλάδα με τη συμμετοχή διαφορετικών κάθε φορά ηθοποιών, θα γίνει κυρίως στον Άγιο Νικόλαο -αγαπημένο τόπο της Χίσλοπ- ενώ γυρίσματα θα γίνουν και στο Λονδίνο.

Τη σκηνοθεσία θα υπογράφει ο Γιώργος Παπαβασιλείου, o οποίος έχει ξεχωρίσει για τις δουλειές του στο εξωτερικό (Slave, Der Bergdoktor, The storm tide, Special Unit, Α Summer in Greece).

Την τηλεοπτική διασκευή του σεναρίου της σειράς -που βασίζεται στα βιβλία Cartes Postales from Greece και The Last Dance– έχουν αναλάβει, μαζί με τη συγγραφέα, ο Νίκος Απειρανθίτης, η Αλεξάνδρα Κατσαρού (Αλεξάνδρα Κ*) και η Δώρα Μασκλαβάνου.

Σκηνογράφος είναι η Πηνελόπη Βαλτή και ενδυματολόγος η Μάρλι Αλιφέρη.

Πηγή
znews.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button