Τρίτη, 20 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣToyota | Κατασκευάζει μια «έξυπνη» πόλη με περίπου 360 κατοίκους | Photos...

Toyota | Κατασκευάζει μια «έξυπνη» πόλη με περίπου 360 κατοίκους | Photos & Video

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Η κοινότητα θα αριθμεί περίπου 360 κατοίκους, κυρίως ηλικιωμένους, οικογένειες με μικρά παιδιά και εφευρέτες μέχρι να φτάσει να έχει πληθυσμό άνω των 2.000 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων της Toyota

Mία πόλη βγαλμένη από το μέλλον με αυτόνομα οχήματα, ρομπότ, τεχνητή νοημοσύνη, που θα τροφοδοτείται με ενέργεια από υδρογόνο, ξεκίνησε να κατασκευάζει η Toyota.

mechanical adv 2021

Ο ιαπωνικός κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας φιλοδοξεί η πόλη Woven στους πρόποδες του όρους Φούτζι, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από το Τόκυο, να εξελιχθεί σε ένα διεθνές πεδίο δοκιμών νέων τεχνολογιών και καινοτομίας σε πραγματικό περιβάλλον.

apostolakis adv 2

toyota woven city 2

Στόχος, η συμβίωση των ανθρώπων με τα προηγμένα τεχνολογικά επιτεύγματα μέσα από  μία «έξυπνη» καθημερινότητα. Σε πρώτη φάση στην πόλη-εργαστήριο, πρώην εγκατάσταση εργοστασίου της εταιρείας, η κοινότητα θα αριθμεί περίπου 360 κατοίκους, κυρίως ηλικιωμένους, οικογένειες με μικρά παιδιά και εφευρέτες μέχρι να φτάσει να έχει πληθυσμό άνω των 2.000 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων της Toyota.

toyota woven city 3

Η υποδομή του Woven City στοχεύει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι εφευρέσεις με δυνατότητα επίλυσης κοινωνικών ζητημάτων δημιουργούνται έγκαιρα. Πρόκειται για ένα ανθρωποκεντρικό ζωντανό εργαστήριο, συνεχώς εξελισσόμενο, όπου άνθρωποι με διαφορετικά χαρακτηριστικά μπορούν να ζήσουν ευτυχισμένοι.

toyota woven city 5

Η πόλη θα έχει τρεις τύπους δρόμων συνδεδεμένους μεταξύ τους στο επίπεδο του εδάφους. Ένας αποκλειστικά για αυτοματοποιημένη οδήγηση, ένας πεζόδρομος και ο τρίτος θα είναι δρόμος, στον οποίο θα κινούνται πεζοί αλλά και αυτοκίνητα. Η μεταφορά των εμπορευμάτων θα γίνεται μέσω υπόγειας διαδρομής. Για την τροφοδοσία της πόλης με ενέργεια θα επιστρατευθούν κυψέλες καυσίμου, οι οποίες αντλούν ισχύ από αντίδραση υδρογόνου-οξυγόνου, και φωτοβολταϊκά συστήματα.

toyota woven city 6

Η φιλοσοφία του εγχειρήματος δομείται στην αρχή ότι όλα τα οικοσυστήματα, που υποστηρίζουν την καθημερινή ζωή, συνδέονται με δεδομένα, και αλληλεπιδρούν ώστε να επιτευχθεί πρόοδος για μία καλύτερη κοινωνία μέσω της επιτάχυνσης του τεχνολογικού κύκλου και της ανάπτυξης των υπηρεσιών.Στις κατοικίες θα ενσωματωθούν οι πιο εξελιγμένοι τεχνολογικοί μηχανισμοί, ελέγχοντας μέχρι και την κατάσταση της υγείας των φιλοξενούμενων σε αυτές. Θα είναι κατασκευασμένες από ξύλο ακολουθώντας την παραδοσιακή ιαπωνική αρχιτεκτονική στις στέγες τους θα τοποθετηθούν τα ηλιακά πάνελ και σε όλη την πόλη θα υπάρχει φυσική βλάστηση και υδροπονία.

toyota woven city 8

Άνθρωποι, κτίρια και οχήματα θα συνδέονται και θα επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω δεδομένων και αισθητήρων. Συνεπώς, η διασυνδεδεμένη τεχνολογία θα δοκιμαστεί τόσο σε εικονικό όσο και σε φυσικό επίπεδο, μεγιστοποιώντας το δυναμικό της στην κατεύθυνση οικοδόμησης ενός άρτιου ψηφιακού λειτουργικού συστήματος για την υποδομή της πόλης.

Η ανακοίνωση για την κατασκευή της Woven είχε γίνει από την Toyota έναν χρόνο πριν στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας του Λας Βέγκας. Συνεργάτης της σε αυτή την τεχνολογική πρόκληση είναι ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Nippon Telegraph&Telephone Corp ενώ η εταιρεία δηλώνει ανοικτή σε προτάσεις επιστημόνων για την τελική μορφή της hi-tech πόλης.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble