Παρασκευή, 23 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤο υποβρύχιο Μουσείο της Αλοννήσου «ταξιδεύει» μέσα από το National Geographic

Το υποβρύχιο Μουσείο της Αλοννήσου «ταξιδεύει» μέσα από το National Geographic

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Αφιέρωμα για το υποβρύχιο Μουσείο Αλοννήσου «ταξιδεύει» σε έξι χώρες που κυκλοφορεί το National Geographic (Αμερική, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία και Βραζιλία), όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε μια σύντομη αναδρομή για το Μουσείο, τονίζεται ότι ένας ντόπιος υπερδραστήριος ψαράς ήταν ο πρώτος που εντόπισε, το 1985, το αρχαίο ναυάγιο.

mechanical adv 2021

Σύμφωνα με τα ευρήματα, εκτιμάται πως ένα μεγάλο εμπορικό πλοίο, πιθανόν αθηναϊκό, βυθίστηκε εκεί γύρω στο 425 π.Χ. και ήταν φορτωμένο με χιλιάδες αμφορείς κρασιού από τις αρχαίες πόλεις Μένδη και Πεπάρηθο. Μάλιστα, ένα στοιχείο που καθιστά το μνημείο μοναδικό είναι πως το ναυάγιο αποτελεί κομμάτι του μεγαλύτερου φυσικού θαλάσσιου πάρκου της Ευρώπης, δηλαδή του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου και Β. Σποράδων. Επιπλέον, αναφέρεται και η προσθήκη του κέντρου ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινού στη Χώρα Αλοννήσου που επιτρέπει σε όλους να περιηγηθούν στο μυστηριώδες ναυάγιο με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας.

apostolakis adv 2

alonnisos ypothalassio mouseio sto nauagio tis peristeras

«Στόχος μας είναι η Αλόννησος να αναδειχθεί σε πρότυπο καταδυτικό προορισμό όλης της Ελλάδας. Η συστηματική συνεργασία του δήμου με δημοσιογράφους εγνωσμένου κύρους σε αυτή την κατεύθυνση, όπως με τη δημιουργό του άρθρου Μαρία Ατματζίδου, μας επιτρέπει να αναδείξουμε σε παγκόσμια κλίμακα τον μοναδικό φυσικό και υποβρύχιο πλούτο μας», δήλωσε σχετικά με το εγκωμιαστικό αφιέρωμα ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Σημειώνεται πως η διαμόρφωση επισκέψιμου χώρου στο ναυάγιο της Περιστέρας Αλοννήσου είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της περιφέρειας Θεσσαλίας και του δήμου Αλοννήσου.

stin alonniso to proto upobruxio mouseio stin ellada

alonnisos o parthenonas ton nauagion apodidetai sto katadutiko koino

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble