ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το σπίτι του Ναπολέοντα στην ΙεράπετραΤο καλοκαίρι του 1798 ο Γάλλος Αυτοκράτορας Ναπολέων Βοναπάρτης πραγματοποίησε εκστρατεία του κατά των Μαμελούκων στην Αίγυπτο, ώστε να προστατεύσει το γαλλικό εμπόριο στην περιοχή αλλά και να μπλοκάρει την πρόσβαση των Βρετανών στις Ινδίες. Κατά το ταξίδι του στην Ανατολή λέγεται πως διέμεινε για ένα βράδυ σε ένα σπίτι στην Ιεράπετρα.

Κανείς δεν τον πήρε χαμπάρι, μέχρι το επόμενο πρωί και αφού είχε αναχωρήσει για τη συνέχεια του ταξιδιού, όταν οι άνθρωποι που τον φιλοξένησαν είδαν ένα σημείωμα που έγραφε στα Γαλλικά «Αν θέλετε να μάθετε ποιος ήταν ο ξένος σας, μάθετε ότι είμαι ο Ναπολέων Βοναπάρτης».

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η ιστορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο παραμένει πολύ έντονος ο θρύλος του Ναπολέοντα στην πόλη της Ιεράπετρας. Με μια βόλτα στο εμπορικό κέντρο της πόλης, θα δείτε καταστήματα, ταβέρνες, κλπ να έχουν το όνομα Ναπολέων, λόγω αυτής της ιστορίας.

Το σπίτι αυτό έχει αγοραστεί από τον δήμο της Ιεράπετρας και μπορείτε να το βρείτε στην συνοικία της Κάτω Μεράς, πολύ κοντά στο λιμάνι.

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button