ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «ηλιακό σκάφος» του Χέοπα μεταφέρθηκε από τις πυραμίδες της Γκίζας στο μεγάλο Αιγυπτιακό μουσείο

Το πρώτο σκάφος του βασιλιά Khufu, του Χέοπα, έφτασε με ασφάλεια την αυγή του Σαββάτου στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο και οι εικόνες από τη μεταφορά του είναι εντυπωσιακές.

Το σκάφος του δεύτερου Φαραώ, της 4η δυναστείας του οποίου η βασιλεία διήρκεσε από το 2589 έως το 2566 π.Χ., είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο ξύλινο σκάφος που ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Το σκάφος μεταφέρθηκε χθες από το παλιό «σπίτι» του δίπλα στις πυραμίδες της Γκίζας σε ένα κοντινό τεράστιο μουσείο, δήλωσαν αξιωματούχοι το Σάββατο.

farao1

swell adv 2021

Το σκάφος ηλικίας 4.600 ετών, γνωστό και ως ηλιακό σκάφος, μεταφέρθηκε στο κοντινό Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (GEM), το οποίο θα εγκαινιαστεί αργότερα φέτος.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Η ομάδα εργασίας του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου πέτυχε να εγκαταστήσει την μεταλλική δομή του κοντέινερ του πρώτου σκάφους του βασιλιά Khufu στην τελική του μορφή στο κτίριο του μουσείου, αφιερωμένο στα σκάφη του βασιλιά, φτάνοντας με ασφάλεια από τις Πυραμίδες της Γκίζας.

farao4

Ο Δρ. Al Tayeb Abbas, δήλωσε ότι το τμήμα θα παραμείνει μέσα στη μεταλλική του δομή μέχρι την ολοκλήρωση του κτιρίου του Khufu Boat Museum, παρακολουθώντας τις θερμοκρασίες και την υγρασία.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button