Τετάρτη, 16 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤο αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης

Το αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στην Ευρώπη. Καλύπτει την ιστορία του νησιού για περισσότερα από 5.500 χρόνια και αποτελεί πόλο έλξης για του επισκέπτες αλλά και τους τουρίστες.

Με ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 6,9 εκατ. ευρώ έγινε η συντήρηση, ο καθαρισμός και προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία πολυμέσων και διαδραστικών εφαρμογών καθιστώντας το ένα από τα πλέον σύγχρονα μουσεία.

mechanical adv 2021

Όπως έχει δηλώσει ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, «η πόλη του Ηρακλείου έχει τη μεγάλη τύχη να κοσμείται από αξιόλογα μουσεία, που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό της. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Μουσείο της Αγίας Αικατερίνης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, αποτελούν φάρους πολιτισμού, που ελκύουν το ενδιαφέρον επιστημόνων και μελετητών, πέραν της συμβολής τους στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης».

apostolakis adv 2

Κυρίαρχη θέση ανάμεσα σε αυτά κατέχουν οι θησαυροί του μινωικού πολιτισμού, τον οποίο εδώ μπορεί κανείς να θαυμάσει σε όλη την ιστορική του συνέχεια. Η συλλογή με τις μινωικές αρχαιότητες είναι μάλιστα η σημαντικότερη στον κόσμο και το μουσείο δίκαια θεωρείται το κατ’ εξοχήν μουσείο του μινωικού πολιτισμού.

«Τα εκθέματα του Αρχαιολογικού μουσείου Ηρακλείου είναι εντυπωσιακά. Ο κάθε επισκέπτης πρέπει να έρθει και να θαυμάσει μία κοιτίδα πολιτισμού, που μέσα από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε ένα ταξίδι στους αιώνες», δήλωσε η κα Ούλρικε, τουρίστρια από τη Γερμανία.

Απ΄ την πλευρά τους, όπως αναφέρουν παράγοντες της τοπικής αγοράς, το Μουσείο συμβάλλει σημαντικά στην τόνωση της κίνησης, καθώς αποτελεί σημαντικό προορισμό για τους επισκέπτες της πόλης.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, οι ψηφιακές δράσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου συνεχίζονται με την ενότητα σύντομων ξεναγήσεων σε επιλεγμένα εκθέματα του μουσείου.

Οι αρχαιολόγοι και οι συντηρητές του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου αφηγούνται ενδιαφέρουσες ιστορίες αντικειμένων που μαρτυρούν σχέσεις των αρχαίων πολιτισμών της Κρήτης με άλλους πολιτισμούς στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Σημειώνεται ότι το σημερινό κτήριο οικοδομήθηκε την περίοδο 1933-1937 σε σχέδια του Π. Καραντινού, στη θέση του μεγαλοπρεπή ενετικού μοναστηριού του Αγίου Φραγκίσκου που καταστράφηκε από το σεισμό του 1856.

zygos gif 2020b