ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Σπιναλόγκα, μέσα από τα μάτια μου»

«Σπιναλόγκα, μέσα από τα μάτια μου» είναι ο τίτλος του βιβλίου της Τζίνας Ξανθάκη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη λίγο πριν το Πάσχα και παρουσιάζεται τη Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου στο Επιμελητήριο Αθηνών στην οδό Ακαδημίας 7.

«Σπιναλόγκα, μέσα από τα μάτια μου» 1

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και θα την προλογίσει ο υπουργός Πολιτισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Πρόκειται για ένα φωτογραφικό λεύκωμα με θέμα τη Σπιναλόγκα, το μικροσκοπικό νησί με τη σπουδαία ιστορία που κοσμεί τον κόλπο του Μιραμπέλλου στην ανατολική Κρήτη.

«Σπιναλόγκα, μέσα από τα μάτια μου» 2

Η ιδέα και η δημιουργία ανήκει στην κυρία Τζίνα Ξανθάκη που θέλησε να αποτυπώσει σε μια σπάνια έκδοση την μοναδική ομορφιά του νησιωτικού βράχου.

Στιγμιότυπα από διάφορες ώρες της μέρας ή της νύχτας, άλλοτε με το φως της αυγής, του φεγγαριού, στη βροχή ή την καταιγίδα, η Σπιναλόγκα αποκαλύπτεται όπως την έχει γνωρίσει η δημιουργός παρατηρώντας την 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις εποχές του χρόνου.

Την υλοποίηση ανέλαβε ο βραβευμένος με διεθνείς διακρίσεις Γιάννης Τζώρτζης, μέλος της Royal Photographic Society of Great Britain.

Με τεχνική αρτιότητα κατέγραψε το συναίσθημα που θέλησε να μεταδώσει η Τζίνα Ξανθάκη σε ένα βιβλίο που θα δώσει την ευκαιρία στον αναγνώστη να γνωρίσει το νησί, σαν να έχει ζήσει στην περιοχή.

Τις φωτογραφίες διανθίζουν μικρά κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη από τα έργα του «Αδερφοφάδες», «Αναφορά στον Γκρέκο» και «Ασκητική» στα ελληνικά και αγγλικά (δίγλωσση έκδοση).

Η έκδοση στηρίζει την υποψηφιότητα της Σπιναλόγκας ως Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθεί για τους σκοπούς του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλυδών».

Με κυρίαρχο όραμα τη δημιουργία του Μουσείου-Κέντρου Πληροφόρησης της Σπιναλόγκας στον οικισμό της Πλάκας, ο ΠΣ «Καλυδών» και η πρόεδρος του κ. Τζίνα Ξανθάκη εκπονούν δράσεις που στοχεύουν στη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής παράδοσης της περιοχής.

Οι σελίδες του λευκώματος είναι 96 και η τιμή του 25 ευρώ.Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close