ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ηράκλειο | Προχωρά η ψηφιοποίηση του Ενετικού αρχείου της Βικελαίας

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς το εξαιρετικά σημαντικό έργο της ψηφιοποίησης του Ενετικού αρχείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η σχετική σύμβαση με την εταιρεία IID A.E υπεγράφη τον Οκτώβριο του 2021και ήδη έχει παραδοθεί σε ψηφιακά αρχεία υψηλής ανάλυσης το περιεχόμενο από τις πρώτες 80 μπομπίνες του αρχείου και έπεται συνέχεια. Με αυτή τη σημαντική εργασία θα διατεθεί ψηφιακά στους ερευνητές άλλη μια αξιόλογη πηγή πληροφοριών για την συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, την περίοδο δηλαδή που γέννησε την Κρητική Αναγέννηση.

“ΧΡΥΣΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη διαθέτει πλήρες αρχείο εγγράφων των κατακτητών του Ηρακλείου, από το 1272 με το Ενετικό αρχείο, έως το 1945 με το αρχείο του Φράιμπουργκ.

Το Ενετικό αρχείο, σε μικροφίλμ, παραδόθηκε στη Βικελαία το 1996, χάρη στην παρέμβαση των αείμνηστων Νίκου Παναγιωτάκη, Νίκου Γιανναδάκη και αποτελεί έναν από τους θησαυρούς της.

“IN_AND_OUT

Αποτελείται από 619 μπομπίνες που περιέχουν έγγραφα με σημαντικές πληροφορίες για την εποχή της Ενετοκρατίας στην Κρήτη.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button