ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εφεραν στο φως πόλη που πιστεύουν ότι είναι η Βηθσαϊδά

Συνδέεται με το θαύμα της θεραπείας του τυφλού από τον Ιησού.

Μετά από 32 ολόκληρα χρόνια ανασκαφών, η σκαπάνη των αρχαιολόγων έφερε στο φως μια πόλη που πιστεύεται ότι είναι η Βηθσαϊδά, εκεί που κατά τη γνωστή παραβολή, ο Ιησούς θεράπευσε έναν τυφλό.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η ερευνητική ομάδα κινήθηκε με βάση τις περιγραφές του Τίτου Φλάβιου, ενός Ρωμαίου ιστορικού του 1ου μΧ αιώνα.

caffeine adv2020b

Ο καθηγητής Ραμί Αράβ από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα είπε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως η περιοχή Ετ – Τελ, στα Υψίπεδα του Γκολάν, κοντά στον Ιορδάνη Ποταμό, είναι η τοποθεσία της βιβλικής κωμόπολης.

Ο ίδιος μάλιστα υποστηρίζει ότι μετά η πόλη αυτή ονομάστηκε Τζούλιας από τη σύζυγο ενός Ρωμαίου αυτοκράτορα.

neratzoulis neo

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button