Πολιτισμός

Περπατώντας στα… βήματα του βασιλιά Μίνωα

Στα χνάρια του βασιλιά Μίνωα περπάτησαν οι σύγχρονοι Μινωίτες, αναβιώνοντας τη «Μινωική Διαδρομή» στον θρυλικό Ψηλορείτη που οδηγεί στο σπήλαιο του Δία στο Ιδαίον Άντρον.

Σημείο συνάντησης ήταν η αρχαία Ζώμινθος, που έχει ανασκάψει ο αρχαιολόγος Γ. Σακελλαράκης και η οποία βρίσκεται πάνω στην ιερή διαδρομή που, σύμφωνα με τους ιστορικούς ,ξεκινούσε από την Κνωσό.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους», αναφέρεται ότι μέσω της ίδιας διαδρομής από το παλάτι της Κνωσού μέσω μονοπατιών, περνώντας φαράγγια, ο Μίνωας ανέβαινε κάθε 9 χρόνια στο Ιδαίον Άντρον του Ψηλορείτη για να παραλάβει τους νόμους του λαού του.

«Με ιδιαίτερη χαρά περπατήσαμε στα… βήματα του Μίνωα αναβιώνοντας τη Μινωική Διαδρομή που αναφέρεται από τους ιστορικούς», δήλωσαν εκπρόσωποι των διοργανωτών, του δήμου Μαλεβυζίου, του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρουσώνα.


kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button